x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hasselback Pommes Fondant

PER ASMUSSEN | 19. november 2021
Dejlig sprød og blød kartoffel, der er en hybrid mellem hasselback kartofler og pommes fondant.
Hasselback Pommes Fondant

Dejlig sprød og blød kartoffel, der er en hybrid mellem hasselback kartofler og pommes fondant.

Udover at jeg synes at de er flottere end begge versioner, så smager de fantastisk og er et godt tilbehør til en god steg/bøf til gæster.


Hasselback Pommes Fondant

Hasselback Pommes Fondant

Dejlig sprød og blød kartoffel, der er en hybrid mellem hasselback kartofler og pommes fondant.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Tilbehør
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Hviletid: 10 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 4 stk. Bagekartofler
  • 1 spsk. Eddike
  • Olie smagsneutral, til stegningen
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Brug gerne store kartofler til opskriften. Skræl kartoflerne og skær dem ud til firkanter. Kasser ikke det du har skåret fra, det kan du koge kartoffelmos på.
    Skær snit på cirka 0,5 cm ned på kryds i toppen og bunden.
    Kom kartoflerne i en skål med lunkent vand. Hæld vandet fra efter 1 minut og fyld skålen op med lunkent vand påny. Gentag processen en gang til (eller flere), til det vand du hælder fra er klart. Så har du fået det stivelse ud vi ønsker.
    Kom vand og eddike i en gryde og bring den i kog. Kom kartoflerne i kog dem i 10 minutter.
    Tag kartoflerne op af kogevandet og placer dem på et rent viskestykke. Tør dem godt af og sæt dem på en rist, så de kan køle lidt af og blive forholdsvis tørre. Så er de lettere at stege sprøde.
    Tænd en pande på middelhøj varme (10 ud af 14 på mit komfur) og kom olie på panden når den er varm.
    Kom kartoflerne på panden med en af de to udskåret sider nedad og steg dem indtil de er sprøde. Det tager 4-7 minutter. Vend dem rundt og steg på den anden udskåret side indtil den også er sprød.
    Steg herefter kartoflerne på de sidste 4 sider i cirka 1 minut på hver side.
    Krydr kartoflerne med flagesalt eller salt og peber fra kværn.
    Server straks.
    Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.