
Opskrift på hasselback pommes fondant
Dejlig sprød og blød kartoffel, der er en hybrid mellem hasselback kartofler og pommes fondant.
Udover at jeg synes at de er flottere end begge versioner, så smager de fantastisk og er et godt tilbehør til en god steg/bøf til gæster.

Hasselback Pommes Fondant
Ingredienser
- 4 stk. Bagekartofler
- 1 spsk. Eddike
- Olie smagsneutral, til stegningen
- Flagesalt
Sådan gør du
- Brug gerne store kartofler til opskriften. Skræl kartoflerne og skær dem ud til firkanter. Kasser ikke det du har skåret fra, det kan du koge kartoffelmos på.
- Skær snit på cirka 0,5 cm ned på kryds i toppen og bunden.
- Kom kartoflerne i en skål med lunkent vand. Hæld vandet fra efter 1 minut og fyld skålen op med lunkent vand påny. Gentag processen en gang til (eller flere), til det vand du hælder fra er klart. Så har du fået det stivelse ud vi ønsker.
- Kom vand og eddike i en gryde og bring den i kog. Kom kartoflerne i kog dem i 10 minutter.
- Tag kartoflerne op af kogevandet og placer dem på et rent viskestykke. Tør dem godt af og sæt dem på en rist, så de kan køle lidt af og blive forholdsvis tørre. Så er de lettere at stege sprøde.
- Tænd en pande på middelhøj varme (10 ud af 14 på mit komfur) og kom olie på panden når den er varm.
- Kom kartoflerne på panden med en af de to udskåret sider nedad og steg dem indtil de er sprøde. Det tager 4-7 minutter. Vend dem rundt og steg på den anden udskåret side indtil den også er sprød.
- Steg herefter kartoflerne på de sidste 4 sider i cirka 1 minut på hver side.
- Krydr kartoflerne med flagesalt eller salt og peber fra kværn.
- Server straks.
- Velbekomme.