
Opskrift på gylden gløgg med hvidvin, hyldeblomst og æblejuice
Uuuhm – en alternativ udgave til den klassiske gløgg;
Gylden gløgg med hvidvin, hyldeblomst og æblejuice. Den er krydret med stjerneanis og ingefær, med et strejf af citrus og med bløde toner fra honning – på én gang sødt, friskt, krydret og let syrligt. Jeg synes det smager skønt!
Det er nemt at lave og helt perfekt til aften hyggen her på Mortens Aften.

Gylden gløgg med hvidvin, hyldeblomst og æblejuice
Grej
- Kartoffelskræller Valgfrit
Ingredienser
- 6 deciliter Hvidvin
- 1 deciliter Hyldeblomstsaft ufortyndet
- 1 deciliter Vand
- 2 deciliter Æblejuice
- 1/2 stk. Citron skåret i skiver
- 4-5 cm Frisk ingefær skrællet og skåret i skiver
- 1 håndfuld Stjerneanis hele
- 2 spsk. Rørsukker
- 1 spsk. Honning
- 1/2 deciliter Mandelsplitter
- 1 decilieter Rosiner
- 1 deciliter Rom
Sådan gør du
- Put alle ingredienser (undtagen rom) i en lille gryde og lad simre under låg 20 minutters tid.Tilsæt rom og lad simre yderligere et par minutter – men uden at koge. Smag til med honning, evt. mere rom mv. og servér
Noter

Følg mig på Instagram her.