x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Gylden gløgg med hvidvin, hyldeblomst og æblejuice

HENRIETTE KRISTIANSEN | 12. november 2021
Den er krydret med stjerneanis og ingefær, med et strejf af citrus og med bløde toner fra honning - på én gang sødt, friskt, krydret og let syrligt. Jeg syns det smager skønt!
Gylden gløgg

Uuuhm – en alternativ udgave til den klassiske gløgg;

Gylden gløgg med hvidvin, hyldeblomst og æblejuice. Den er krydret med stjerneanis og ingefær, med et strejf af citrus og med bløde toner fra honning – på én gang sødt, friskt, krydret og let syrligt. Jeg synes det smager skønt!

Det er nemt at lave og helt perfekt til aften hyggen her på Mortens Aften.


Gylden gløgg

Gylden gløgg med hvidvin, hyldeblomst og æblejuice

Den er krydret med stjerneanis og ingefær, med et strejf af citrus og med bløde toner fra honning – på én gang sødt, friskt, krydret og let syrligt. Jeg syns det smager skønt!
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Drikke, Drinks
Køkken: Dansk
Keyword: Alkohol, Fest, Jul
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

  • 6 deciliter Hvidvin
  • 1 deciliter Hyldeblomstsaft ufortyndet
  • 1 deciliter Vand
  • 2 deciliter Æblejuice
  • 1/2 stk. Citron skåret i skiver
  • 4-5 cm Frisk ingefær skrællet og skåret i skiver
  • 1 håndfuld Stjerneanis hele
  • 2 spsk. Rørsukker
  • 1 spsk. Honning
  • 1/2 deciliter Mandelsplitter
  • 1 decilieter Rosiner
  • 1 deciliter Rom

Sådan gør du

  • Put alle ingredienser (undtagen rom) i en lille gryde og lad simre under låg 20 minutters tid.
    Tilsæt rom og lad simre yderligere et par minutter – men uden at koge.
    Smag til med honning, evt. mere rom mv. og servér

Noter

Gylden gløgg

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg mig på Instagram her.