ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gullashsuppe

PER ASMUSSEN | 19. januar 2019

Dejlig og lækker gullashsuppe. Den ungarske klassiker er fyldt med god smag og dejlig nem at lave.

Den kræver lidt tålmodighed at lave, men den passer sig selv det meste af tiden.

Vi benyttede krogmodnet/tørmodnet tykkam til opskriften, så vi tilberedte kødet i 60 minutter mindre end jeg ville gøre med normal “vådmodnet” kød fra supermarkedet.


Antal: 4 Portioner

Gullashsuppe

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 400 gram Oksetykkam Kan sagtens være spidsbryst eller bov
  • 1 stk. Løg Stort. Brug 2 hvis de er små
  • 2 clove Hvidløg
  • 1 spsk. Sød paprika
  • 1 spsk. Røget paprika
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 0.5 tsk. Spidskommen
  • 2 spsk. Tomatpure
  • 1 can Hakket Tomater Eller passata
  • 1.5 liter fond Jeg brugte oksefond. Det kan erstattes af vand og bouillon
  • 4 stk. Laurbærblad
  • 10 stk. Peberkorn
  • 2 stk. Gulerødder
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • 600 gram Kartofler
  • Krydderier Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær de værste sener fra kødet og skær det i grove tern.
    Jeg bruger en støbejernsgryde til opskriften, da den både kan bruges på komfuret og i ovnen. Hvis du ikke har en støbejernsgryde, så kan du brune kødet i en pande og komme det i ovnen i en stegeso eller et ildfast fad der er pakket ind i stainol.
    Varm en tykbundet støbejernsgryde op og brun kødet af i enten smagsneutral olie, smør eller ghee ved høj varme.
    Imens kødet steger pilles løg og hvidløg og hakkes fint.
    Krydr kødet med salt og peber.
    Kom tomatpure og paprika på panden, så de lige kort bliver "brændt".
    Tilsæt løg og hvidløg og giv dem lidt varme.
    Tilsæt fond, krydderierne, tomater, laurbærblade, peberkorn og evt. også blegselleri (jeg havde en enkelt stængel tilbage i kølskabet).
    Bring det i kog under omrøring og skum evt. uklarheder af toppen.
    Gullashsuppe
    Sæt låg på gryden og kom det i ovnen ved 150 grader almindelig ovn.
    Giv det 1 time i ovnen.
    Skær peberfrugt, gulerødder og kartofler i grove tern og lægges forsigtigt i gryden.
    Sæt låget på igen og sæt den tilbage i gryden.
    Giv det 1 time mere i ovnen.
    Tag suppen ud og smag til med salt og peber.
    Gullashsuppe
    Fjern laurbærbladene, blegsellerien og peberkorn inden servering.
    Gullashsuppe
    Server med brød, f.eks. foccacia, langtidshævet brød eller surdejsbrød 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.