
Opskrift på gulerodskage
Dejlig og lækker gulerodskage med rørt dej og en lækker flødeostglasur.
Den svampede kage spiller godt sammen med den søde og syrlige glasur med flødeost.
Den er ret god, hvis jeg selv skal sige det 🙂
Gulerodskagen er lidt anderledes end de fleste opskrifter, jeg har prøvet. Den er lavet med smør i stedet for olie. Når smør bliver pisket med sukker, pisker man luft ind i smøren. På den måde får man en mere luftig kage. Jeg synes selv, den har den helt rigtige konsistens.
Hvis kagen skal være helt perfekt, så får fat i ægte kanelstænger (ceylonkanel fra f.eks. herfra) og mal dem selv – det løfter virkelig smagen.
Hvis ikke du har en krydderikværn, så køb en! Det er ikke nogen stor investering. Du kan få en rigtig fin en fra Bosch for 200,- hos f.eks. KitchenOne.dk.

Gulerodskage
Ingredienser
Gulerodskage
- 300 gram Gulerødder Revet
- 180 gram Smør Blødt
- 120 gram Sukker
- 120 gram Brun farin
- 180 gram Hvedemel
- 5 stk. Æg
- 2 tsk. Bagepulver
- Salt Fra kværn. 4 drej.
- 3 tsk. Kanel Ceylonkanel
- 0.5 tsk. Nelliker
- 0.5 tsk. Muskatblomme Kan udelades
Flødeostglasur
- 150 gram Smør Blødt
- 200 gram Flormelis
- 1 spsk. Vaniljesukker
- 100 gram Flødeost Philadelphia
- 1 stk. Citron Både skal og saft
Sådan gør du
Gulerodskage
- 1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
2. Skær smør i tern.
3. Pisk smør, sukker og brun farin sammen med en elpisker til det er hvidt og luftigt.
4. Slå æggene ud i en dyb tallerken. Pas på der ikke er skaller i!
5. Rør æg og gulerødder i smør-/sukkerblandingen.
6. Bland mel, bagepulver, kanel, nellike og salt i en skål.
7. Sigt melblandingen i blandingen og rør den sammen til den dej.
8. Kom dejen i et fad eller en springform med bagepapir i bunden.
9. Bag kagen i 45-60 min.
10. Lad kagen køle helt dæk toppen med cream cheese frosting.
Flødeostglasur
- 1. Pisk smørret og tilsæt flormelis lidt ad gangen til det hele er brugt (brug elpisker eller køkkenmaskine med spaden).
2. Tilsæt vaniljesukker.
3. Pisk til det er luftig.
4. Tilsæt Philadelphia og rør det godt sammen – rør evt. Philadelphiaen blød, så den ikke klumper!
5. Tilsæt nu citronsaft og revet skal og rør rundt. Jeg tilføjede også grøn pastafarve til min glasur.