Opskrift på gulerodsbrud
WOOOHOOO!! ??
Så er de her!! ?? Flere af jer har spurgt efter en opskrift på mine lækre gulerodsbrud – og nu er opskriften klar ?
Det er nogle super lækre, fugtige og bløde gulerodsbrud, men gjort en smule mere mums med lidt groft mel!
Er det ikke lækkert?! ??
Der er til mellem 12-14 stk., afhængig af hvor store du laver dem.

Gulerodsbrud
Ingredienser
- 50 gram Gær
- 5.5 deciliter Lunken vand
- 900 gram Hvedemel cirka
- 150 gram Grahamsmel
- 4 spsk. Sukker
- 2 tsk. Salt
- 80 gram Smør blødt
- 2 stk. Æg
- 175 gram Solsikkekerner
- 4 stk. Gulerødder kan være mellem 3-5, afhængig af størrelsen
Sådan gør du
- Kom vand op i en rørekedel/skål og tilsæt gær og sukker. Rør godt sammen. Tilsæt grahamsmel, halvdelen af melet og salt og rør sammen. Tilsæt det meste af melet og kør på maskinen 1-2 minutter, til dejen samler sig. Tilsæt det sidste mel, hvis nødvendigt og tilsæt det bløde smør og kør det på maskinen i 5-7 minutter, til du har en lækker, smidig og fast dej! Lad dejen hæve overdækket i skålen i cirka 45 minutter eller til dobbelt størrelse. Kom dejen ud på bordet og lav en stor fordybning i dejen. Kom solsikkekerner, revne gulerødder og æg i fordybningen. Fold dejen ind over fyldet og “pak” fyldet ind. Brug en spatel/dejskærer/dejskraber til at “hakke” dejen og fyldet, så det hele fordeler sig. Det skal hakkes i småstykker. Del dejen i 12-14 lige store brud og skrab hvert brud op på bagepladen. Lad bruddene efterhæve cirka 45 minutter et lunt sted. Sprøjt med lidt vand og bag bruddene ved 210 grader almindelig ovn i cirka 14-16 minutter. Rigtig meget god fornøjelse med det! ??