Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gulerodsboller med squash

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

29. november 2019
Bollerne bliver bløde og saftige, lidt søde pga. gulerødderne, men helt uden sukker... de altså både sunde, nemme og virkelig gode!

Opskrift på gulerodsboller med squash

For et par aftener siden stod jeg og sku smøre drengenes madpakker, da jeg opdagede vi var løbet tør for lidt lækkert brød til eftermiddags-madpakken… jeg var lige i gang med et af mine yndlingsprogrammer i tv, men brød sku de altså ha; sådan kom de her gulerods/squashboller til, som kan røres sammen i reklamepausen og endda helt uden fedtede fingre.

Jeg lavede dem på slum første gang, men de smagte så godt!

Og var væk på bare 2 dage.. så i dag har jeg genskabt opskriften, denne gang med mål på, så I også kan få glæde af den.

Bollerne bliver bløde og saftige, lidt søde pga. gulerødderne, men helt uden sukker… de altså både sunde, nemme og virkelig gode!

Gulerodsboller med squash

Gulerods/squashboller (ca. 12 stk)


Antal: 12 stk.

Gulerodsboller med squash

Bollerne bliver bløde og saftige, lidt søde pga. gulerødderne, men helt uden sukker... de altså både sunde, nemme og virkelig gode!
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 3 deciliter Vand lun
  • 25 gram Gær
  • 3 stk. Gulerødder groftrevet
  • 0.25 stk. Squash groftrevet
  • 1 deciliter Solsikkekerner
  • 1.5 deciliter Græskarkerner
  • 1 spsk. Honning
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 1 nip Salt 1 nip
  • 375 gram Mel

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lune vand.
  • Tilsæt alle øvrige ingredienser og rør godt sammen.
  • Du kan bare bruge en ske.
  • Dejen skal være lidt klistret, men fast nok til at kunne holde formen, når du former en bolle med en skeen.
  • Sæt til hævning 1 time ved stuetemperatur.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Put bagepapir på en bageplade og brug en spiseske til at sætte runde klatter af dej på pladen.
  • De må godt være lidt rustikke, men dog ha hen ad bolleform.
  • Bag bollerne cirka 20 minutter, til de gyldne og lyder hule, når du banker i bunden.
  • Server lune eller gem til madpakken.
  • De holder sig lækre 2-3 dage ved opbevaring i plastpose.