
Opskrift på gulerodsboller med squash
For et par aftener siden stod jeg og sku smøre drengenes madpakker, da jeg opdagede vi var løbet tør for lidt lækkert brød til eftermiddags-madpakken… jeg var lige i gang med et af mine yndlingsprogrammer i tv, men brød sku de altså ha; sådan kom de her gulerods/squashboller til, som kan røres sammen i reklamepausen og endda helt uden fedtede fingre.
Jeg lavede dem på slum første gang, men de smagte så godt!
Og var væk på bare 2 dage.. så i dag har jeg genskabt opskriften, denne gang med mål på, så I også kan få glæde af den.
Bollerne bliver bløde og saftige, lidt søde pga. gulerødderne, men helt uden sukker… de altså både sunde, nemme og virkelig gode!
Gulerods/squashboller (ca. 12 stk)

Gulerodsboller med squash
Ingredienser
- 3 deciliter Vand lun
- 25 gram Gær
- 3 stk. Gulerødder groftrevet
- 0.25 stk. Squash groftrevet
- 1 deciliter Solsikkekerner
- 1.5 deciliter Græskarkerner
- 1 spsk. Honning
- 1 tsk. Kardemomme
- 1 nip Salt 1 nip
- 375 gram Mel
Sådan gør du
- Opløs gæren i det lune vand.
- Tilsæt alle øvrige ingredienser og rør godt sammen.
- Du kan bare bruge en ske.
- Dejen skal være lidt klistret, men fast nok til at kunne holde formen, når du former en bolle med en skeen.
- Sæt til hævning 1 time ved stuetemperatur.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Put bagepapir på en bageplade og brug en spiseske til at sætte runde klatter af dej på pladen.
- De må godt være lidt rustikke, men dog ha hen ad bolleform.
- Bag bollerne cirka 20 minutter, til de gyldne og lyder hule, når du banker i bunden.
- Server lune eller gem til madpakken.
- De holder sig lækre 2-3 dage ved opbevaring i plastpose.