Opskrift på grøn pesto
Hjemmelavet grøn pesto er en nem og lækker måde at pifte en ret op på. Det kan f.eks. være en sandwich, pizza, pasta eller en kartoffelsalat.
Vores udgave her er med friske krydderurter fra haven – vi bruger bl.a. basilikum, persille og lidt salvie, men du kan du bruge lige de urter du ønsker, f.eks. oregano og mynte kan også være i.
Grøn pesto
Ingredienser
- 0.5 bundt Bredbladet persille Frisk - brug de krydderurter du vil
- 5 stk. Salvieblade Frisk - brug de krydderurter du vil
- 0.5 bundt Basilkum Frisk - brug de krydderurter du vil
- 1 fed Hvidløg
- 1 deciliter Olivenolie God kvalitetsolie
- 25 gram Parmesan
- 50 gram Pinjekerner
- Olie Til konservering i glassene
Sådan gør du
- Sørg for at dine krydderurter hurtigt bliver skoldet, så du er sikker på at jordbakterierne er slået ihjel. Dup dem tørre og det kan du sagtens gøre i god tid.
- Brug aldrig revet parmesan, riv det selv inden du går i gang.
- Fjern skallen fra hvidløget og og del det evt. i mindre stykker.
Grøn pesto i blender
- Put alle ingredienserne i en blender (eller en høj skål hvis du bruger en stavblender).
- Blend ingredienserne indtil du har en ensartet, grynet (og naturligvis) grøn masse.
Grøn pesto i morter
- Vi anbefaler at du bruger en morter hvis du har sådan en, det giver det langt bedste resultat:
- Kom hvidløget i bunden af morteren og pres det i stykker.
- Tilføj de andre ingredienser en ad gangen og mos dem sammen. Start med nødder, salt, krydderurter, parmesan og til sidst olien.
Opbevaring af grøn pesto
- Skold glas med låg (f.eks. sylteglas) og dæk dem med olie.
- Hæld pestoen i og opbevar dem i køleskabet.
- Hæld gerne en smule olie på pestoens overflade også hver gang du tager fra glasset.
- Så burde den kunne holde sig 6-10 dage på køl.