x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Grøn pesto

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 7. juli 2018

Hjemmelavet grøn pesto er en nem og lækker måde at pifte en ret op på. Det kan f.eks. være en sandwich, pizza, pasta eller en kartoffelsalat.

Vores udgave her er med friske krydderurter fra haven – vi bruger bl.a. basilikum, persille og lidt salvie.


Grøn pesto

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 2 dl
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 0.5 bunch Bredbladet persille Frisk
  • 5 stk. Salvieblade Frisk
  • 0.5 bunch Basilkum Frisk
  • 1 clove Hvidløg
  • 1 deciliter Olivenolie God kvalitetsolie
  • 25 gram Parmesan
  • 50 gram Pinjekerner
  • Olie Til konservering i glassene

Sådan gør du

  • Grøn pesto
    Sørg for at dine krydderurter hurtigt bliver skoldet, så du er sikker på at jordbakterierne er slået ihjel. Dup dem tørre og det kan du sagtens gøre i god tid.
    Brug aldrig revet parmesan, riv det selv inden du går i gang.
    Fjern skallen fra hvidløget og og del det evt. i mindre stykker.
    Put alle ingredienserne i en blender (eller en høj skål hvis du bruger en stavblender).
    Blend ingredienserne indtil du har en ensartet, grynet (og naturligvis) grøn masse.
    Skold glas med låg (f.eks. sylteglas) og dæk dem med olie.
    Hæld pestoen i og opbevar dem i køleskabet.
    Grøn pesto
    Hæld gerne en smule olie på pestoens overflade også hver gang du tager fra glasset.
    Så burde den kunne holde sig 6-10 dage på køl.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.