x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Grillede bananer i misokaramel med lime og ristede ris

LINDHARDT OG RINGHOF | 3. oktober 2021
Desserten her har hele pladen fuld på både smag – sødt, salt, syrligt og umami – og konsistens – klistret, sprødt og cremet. Vælg bananer, der har næsten helt gult skind med kun enkelte brune pletter.
Grillede bananer i misokaramel med lime og ristede ris

Dejligt dessert med modne bananer, miso og et sprødt element i form af ristede ris.

Vi har opskriften fra bogen: “OTK Ottolenghi Test Køkken 1 – Shelf Love“, hvor forfatteren Yotam Ottolenghi skriver følgende om opskriften:

Desserten her har hele pladen fuld på både smag – sødt, salt, syrligt og umami – og konsistens – klistret, sprødt og cremet. Vælg bananer, der har næsten helt gult skind med kun enkelte brune pletter.


Grillede bananer i misokaramel med lime og ristede ris

Grillede bananer i misokaramel med lime og ristede ris

Desserten her har hele pladen fuld på både smag – sødt, salt, syrligt og umami – og konsistens – klistret, sprødt og cremet. Vælg bananer, der har næsten helt gult skind med kun enkelte brune pletter.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Køkken: Middelhavet
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

  • 40 gram Usaltet smør
  • 70 gram muscovadosukker lys, eller farin
  • 0.5 tsk. Stjerneanis stødt
  • 3 spsk. Creme fraiche
  • 1.5 spsk. Miso hvid
  • 4 stk. Moden Banan mellemstore, mellemmodne, skrællede og flækkede
  • 1 stk. Lime riv 1 tsk skal, og pres derefter 1½ tsk saft

Ristet risdrys

  • 1 spsk. Ris thailandske klisterris, (ukogte) eller jasminris
  • 2 tsk. Sesamfrø sorte
  • 0.5 tsk. Stjerneanis stødt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen på grill og højest mulige temperatur.
  • Gør først drysset klar: Rist risene ved middelvarme på en lille pande i 12-15 minutter, til de er mørkt gyldne. Ryst panden fra tid til anden. Hak dem derpå fint i en krydderi- eller kaffekværn, og hæld dem i en lille skål. Stil panden tilbage på blusset ved middelhøj varme, og drys sesamfrøene på. Rist dem i 1 minut, og rør dem dernæst i risskålen sammen med stjerneanissen. Stil drysset til side.
  • Varm smør, sukker, stjerneanis og halvdelen af cremefraichen op ved middelvarme i en stor støbejernspande (eller sauterpande), der kan tåle at komme i ovnen. Rør hyppigt rundt, til smørret er smeltet, og sukkeret er opløst. Tag så gryden af varmen, og pisk misoen i. Læg bananerne i med skærefladen opad, og øs med en ske lidt af karamellen over dem, Grill dem så i ovnen i ca. 8 minutter (grilltiden afhænger af din ovn, så tjek dem efter 7 minutter), eller til de er møre og let gyldenbrune.
  • Rør resten af cremefraichen sammen med limesaften, mens bananerne grilles. Dryp blandingen over bananerne inden servering, og drys med limeskal og 1 spsk af risdrysset. Server bananerne straks direkte fra panden med resten af risdrysset til.

Noter

Lav din egen version:
– Ikke nogen krydderikværn? Ikke noget problem! Skift de kværnede ris ud med nødder, frø eller kokosflager.

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Bogen kan købes her.

Extracted from Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love by Noor Murad and Yotam  Ottolenghi (Ebury Press, £25) 

All photography by Elena Heatherwick