x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Granola

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 20. april 2018
Honningristet müsli med havre, nødder, frø og kerner

Granola er ristet müsli, der f.eks. får et dyp i honning og smør inden det får en tur i ovnen.


Granola

Honningristet müsli med havre, nødder, frø og kerner
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 3 dl
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

  • 0.5 deciliter Mandler
  • 0.5 deciliter Hasselnødder
  • 1 spsk. Hørfrø
  • 1 spsk. Sesamfrø
  • 1 spsk. Solsikkekerner
  • 1 spsk. Græskarkerner
  • 1 deciliter Havregryn
  • 50 gram Honning
  • 15 gram Smør

Sådan gør du

  • Start med at hakke mandlerne og hasselnødderne groft.
    Hak derefter frøene og kernerne i en minihakker.
    Varm honningen  og smørret op i en gryde. Det skal smelte og være flydende.
    Kom nødder, frø, kerner og havregryn i gryden og vend godt rundt.
    Vend blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ovnen ved 150 grader almindelig ovn i cirka 20 minutter. Det kan være et par minutter, de skal være flot gyldne.
    Tag det ud af ovnen og spred det ud over et fad fordelt fra hinanden.
    Lad det køle godt af og opbevar det i en lufttæt beholder.
    Det kan holde sig i et par uger på den måde. 

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.