Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Græskarsuppe

Katrine10. april 2018

Opskrift på græskarsuppe

Der er ikke noget så lækkert, som en dejlig cremet, velsmagende suppe – her får du opskriften på en god græskarsuppe med hokkaido. 

Suppen er lige til at gå til, og kan nemt tilpasses, så den falder i familiens smag. Laver du en stor portion, kan du tilmed fryse dele af den ned, og så har i nem aftensmad til dage, hvor det kniber med tiden i køkkenet. 

Server den med friske æbletern, sukkerærter og sprøde græskarkerner. 

Velbekomme!


Antal: 4 Portioner

Græskarsuppe

Forfatter: Katrine
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

Suppe

  • 1 stk. Hokkaidogræskar
  • 1 stk. Løg
  • 4 clove Hvidløg
  • 2 stk. Gulerødder
  • 4 stk. Kartofler
  • 0.333333 stk. Chili rød, uden kerner
  • 1 tsk. Ingefær fint revet
  • 1 liter Grøntsagsbouillon
  • 1 deciliter Piskefløde
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 0.5 tsk. Spidskommen
  • Friskkværnet peber
  • Vand

Topping

  • Græskarkerner
  • Sukkerærter
  • Æbler

Sådan gør du

  • Skyl hokkaidoen, skær den midt over og skrab kernerne ud. Skær den ud i grove tern med skræl. 
    Skyl, skræl og hak løg, hvidløg, gulerødder og kartofler i tern. 
    Find en tykbundet gryde frem og varm olie op heri. Sautér alle grøntsagerne, chili, spidskommen og ingefær med middelfarve i 1-2 minutter.
    Hæld grøntsagsbouillon i, så det dækker omkrig 2/3 af grøntsagerne. Hellere for lidt end for meget. 
    Læg låg på og lad det koge i gryden i 15-18 minutter. Grøntsagerne skal være møre.
    Blend suppen med en stavblender, til den er helt glat og cremet. Spæd til med grøntsagsbouillon, hvis suppen er for tyk. 
    Tilsæt citronsaft og fløde og blend det hele igen. 
    Smag til med salt og peber. 
     
    Top suppen af med ristede græskarkerner, sukkerærter og æbler i tern. 
     
    Græskarsuppe

Noter