Du har sikkert hørt om and ala orange - her i en udgave lavet af gråand. Anden serveres sammen med en lækker orange-ingefærsauce, perleløg & majroer.

Opskrift på gråand a la orange
Du har sikkert hørt om and ala orange – her i en udgave lavet af gråand.
Anden serveres sammen med en lækker orange-ingefærsauce, perleløg & majroer.
Vi har opskriften fra bogen: “Vildt på gaflen“, skrevet af Rasmus Grønbech.

Servings: personer
Gråand a la orange
Du har sikkert hørt om and ala orange - her i en udgave lavet af gråand. Anden serveres sammen med en lækker orange-ingefærsauce, perleløg & majroer.
Ingredienser
Gråand
- 2 stk. Gråand store
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 stk. Appelsin økologisk
- 4 kviste Frisk timian
- 4 kviste frisk rosmarin
- 4 kviste Salvieblade
- Salt og Peber fra kværn
Orange-ingefærsauce med perleløg og majroer
- 40 stk. Perleløg
- 12-14 stk. Majroer mellemstore
- 7 stk. Appelsin økologiske
- 50-80 gram Frisk ingefær
- 4 spsk. Honning
- 1 stk. Hvidløg helt
- 50 gram Smør skåret i små tern
- 1 spsk. Peberkorn sichuanpeberkorn
- 1 stk. Citron
- Salt
Sådan gør du
Gråand
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Gnid gråænderne ind i olivenolie, krydr med salt og peber og brun dem i ovnen 10 minutter.
- Sluk ovnen og lad ænderne ”trække” i ovnens eftervarme i 5 minutter.
- Tag ænderne ud og lad dem hvile i 10 minutter før udskæring.
- Skær bryster og lår fra skroget.
- Pil skindet af brysterne og kasser.
- Læg bryster og lår i en smurt ildfast pande.
- Skær appelsinen i skiver med skræl og læg dem over hvert bryst og drys med timian, rosmarin, salvie og salt og peber.
Orange- ingefærsauce med perleløg og majroer
- Pil perleløgene og skræl majroerne.
- Pres saften af appelsinerne.
- Skræl ingefæren og kør den igennem en juicemaskine.
- Bland ingefær- og appelsinsaft med honning i en gryde og kog langsomt ind til en fjerdedel.
- Hak hvidløget og skær majroer i skiver a 1 cm.
- Kom hvidløg, majroer og perleløg i saften og damp dem møre i ca. 10-12 minutter.
- Monter med smørtern og smag til med sichuanpeber, citronsaft og salt.
Servering
- Stil panden i ovnen under grill i 4-5 minutter lige inden servering.
- Tag panden ud og hæld orange-ingefærsaucen over.