ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gråand a la orange

gastrofunlogoRedaktion
   

Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

3. september 2019
Du har sikkert hørt om and ala orange - her i en udgave lavet af gråand. Anden serveres sammen med en lækker orange-ingefærsauce, perleløg & majroer.

Opskrift på gråand a la orange

Du har sikkert hørt om and ala orange – her i en udgave lavet af gråand.

Anden serveres sammen med en lækker orange-ingefærsauce, perleløg & majroer.

Vi har opskriften fra bogen: “Vildt på gaflen“, skrevet af Rasmus Grønbech.

Vildt på gaflen forside


Antal: 4 personer

Gråand a la orange

Du har sikkert hørt om and ala orange - her i en udgave lavet af gråand. Anden serveres sammen med en lækker orange-ingefærsauce, perleløg & majroer.
Forfatter: Redaktion
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Gråand

  • 2 stk. Gråand store
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 stk. Appelsin økologisk
  • 4 kviste Frisk timian
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 4 kviste Salvieblade
  • Salt og peber fra kværn

Orange-ingefærsauce med perleløg og majroer

  • 40 stk. Perleløg
  • 12-14 stk. Majroer mellemstore
  • 7 stk. Appelsin økologiske
  • 50-80 gram Frisk ingefær
  • 4 spsk. Honning
  • 1 stk. Hvidløg helt
  • 50 gram Smør skåret i små tern
  • 1 spsk. Peberkorn sichuanpeberkorn
  • 1 stk. Citron
  • Salt

Sådan gør du

Gråand

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Gnid gråænderne ind i olivenolie, krydr med salt og peber og brun dem i ovnen 10 minutter.
  • Sluk ovnen og lad ænderne ”trække” i ovnens eftervarme i 5 minutter.
  • Tag ænderne ud og lad dem hvile i 10 minutter før udskæring.
  • Skær bryster og lår fra skroget.
  • Pil skindet af brysterne og kasser.
  • Læg bryster og lår i en smurt ildfast pande.
  • Skær appelsinen i skiver med skræl og læg dem over hvert bryst og drys med timian, rosmarin, salvie og salt og peber.

Orange- ingefærsauce med perleløg og majroer

  • Pil perleløgene og skræl majroerne.
  • Pres saften af appelsinerne.
  • Skræl ingefæren og kør den igennem en juicemaskine.
  • Bland ingefær- og appelsinsaft med honning i en gryde og kog langsomt ind til en fjerdedel.
  • Hak hvidløget og skær majroer i skiver a 1 cm.
  • Kom hvidløg, majroer og perleløg i saften og damp dem møre i ca. 10-12 minutter.
  • Monter med smørtern og smag til med sichuanpeber, citronsaft og salt.

Servering

  • Stil panden i ovnen under grill i 4-5 minutter lige inden servering.
  • Tag panden ud og hæld orange-ingefærsaucen over.