ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gnocchi med parmesan

FORLAGET TURBINE | 23. juni 2020

En orignial italiensk opskrift på gnocchi med parmesan. Denne dejlige pasta er lavet på en base med kartoffel, mel og æg og her er den piftet op med muskatnød og parmesan.

Vi har opskriften fra bogen: “Pasta på italiensk“, skrevet af Sara Berg og Miriam Preis. De tager os med til de forskellige regioner og deres forskellige pastatyper. Her er vi taget en tur til Lombardiet i Norditalien. Denne opskrift kommer fra gnoccheriaet Il Pasto Giuso, hvor Mohammed Aly har lavet gnocchi i næsten 30 år. Her skriver de følgende om opskriften:

“På Il Pasto Giusto blander kokken Mohamed lidt parmesan og muskatnød i dejen. Han lader også kartoflerne køle helt af, inden han blander ingredienserne sammen. Det gør gnocchien mindre elastisk i konsistensen.”

Gnocchi med parmesan


Antal: 4 personer

Gnocchi med parmesan

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Forlaget Turbine
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 5 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 500 gram Kartofler skrællede & melede
  • 150 gram Hvedemel durum
  • 1 stk. Æg
  • 50 gram Parmesan revet
  • Muskatnød lidt
  • Salt

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne, og lad dem køle helt af, gerne i køleskabet natten over.
    Pres dem gennem en kartoffelmoser, eller riv dem på den fine side af rivejernet.
    Lav dem til en mos, og bland æg, ost og mel i.
    Smag til med salt og eventuelt lidt muskatnød.
    Bearbejd dejen, til den føles glat og håndterlig, men ikke kompakt – den må ikke blive sej.
    Del dejen i fire dele, og rul disse glatte som hvedeboller for at få luften ud.
    Dette er vigtigt, for at gnocchien ikke sprækker, når den koges.
    Rul derefter bollerne til knap 2 cm tykke pølser, læg dem ved siden af hinanden, og skær dem i stykker.
    Vil du have gnocchiens rillede overflade, men mangler det specielle træredskab, som bruges i Italien, kan du rulle dejstykkerne på langs med tænderne på en meldrysset gaffel.
    Bring rigeligt med vand i kog, salt det, og  kom gnocchien i.
    Når de flyder ovenpå, er de færdige.
    Fisk dem op med en hulske, og bland dem i saucen, de skal serveres med.
    Gnocchi med parmesan
     
    Gnocchi med parmesan
    Gnocchi med parmesan
     

Om forfatteren


Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.

Pasta på italiensk

Bogen "Pasta på italiensk" kan købes her.