x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Glutenfri tvebakkekage

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 26. april 2019

Dejlig simpel opskrift på en glutenfri kage. Den har kun 3 ingredienser: Tvebakker, æg og sukker.

Kagen kan bruges som en god basiskage, så man selv kan vælge at tilføje andre ingredienser, f.eks. nødder, rosiner, chokolade eller krydderier.


Glutenfri tvebakkekage

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Glutenfri, Kage
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 1 Portioner
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

  • 4 stk. Æg
  • 2 deciliter Sukker
  • 16 stk. Tvebakker Glutenfri

Sådan gør du

  • 1.    Find en stor skåle, et decilitermål, en dejskraber og en elpisker.
    2.    Pisk æg og sukker til det hvidt og cremet.
    3.    Tænd ovnen på 180oC.
    4.    Knus tvebakkerne ned i æggesnapsen.
    5.    Vend forsigtigt rund til cremen og tvebakkerne er blandet.
    6.    Hæld dejen i en smurt tærteform eller springform.
    7.    Bag kagen i 35 minutter.

Noter

Jeg bruger typisk hvid chokolade i dejen, men det er også muligt at bruge andre typer. Jeg har også tænkt mig at prøve den med lakrids eller karamel på et tidspunkt.
I min barndom fik vi den altid serveret med dåsefrugt og creme fraiche. 

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.