Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Glutenfri tvebakkekage

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er medejer og chefredaktør på GastroFun. Han har arbejdet som skolelærer i over 10 år, bl.a. i madkundskab, hvor han har skrevet alle sine opskrifter selv. Thomas er vild med krydderier, og eksperimenterer lige nu en masse med det asiatiske køkken. Og så er hans nye yndlingsgrej en trykkoger. Du finder ham enten på GastroFuns kontor eller i TV-køkken. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

26. april 2019

Opskrift på glutenfri tvebakkekage

Dejlig simpel opskrift på en glutenfri kage. Den har kun 3 ingredienser: Tvebakker, æg og sukker.

Kagen kan bruges som en god basiskage, så man selv kan vælge at tilføje andre ingredienser, f.eks. nødder, rosiner, chokolade eller krydderier.


Servings: 1 Portioner

Glutenfri tvebakkekage

Author: Thomas Tranegaard Nielsen
Keyword: Glutenfri, Kage
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter

Ingredienser

  • 4 stk. Æg
  • 2 deciliter Sukker
  • 16 stk. Tvebakker Glutenfri

Sådan gør du

  • 1.    Find en stor skåle, et decilitermål, en dejskraber og en elpisker.
    2.    Pisk æg og sukker til det hvidt og cremet.
    3.    Tænd ovnen på 180oC.
    4.    Knus tvebakkerne ned i æggesnapsen.
    5.    Vend forsigtigt rund til cremen og tvebakkerne er blandet.
    6.    Hæld dejen i en smurt tærteform eller springform.
    7.    Bag kagen i 35 minutter.

Noter

Jeg bruger typisk hvid chokolade i dejen, men det er også muligt at bruge andre typer. Jeg har også tænkt mig at prøve den med lakrids eller karamel på et tidspunkt.
I min barndom fik vi den altid serveret med dåsefrugt og creme fraiche.