ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Glutenfri rugbrød

LENE BARNER DYG | 3. oktober 2018

Et lækkert, glutenfrit rugbrød fyldt med gode kerner og kogte, røde ris.

Rugbrødet indeholder kogte ris, der udover at binde dejen sammen giver det færdige brød en lækker, svampet konsistens.

Brødet er hurtigt at røre sammen og skal hverken hæve eller efterhæve.


Glutenfri rugbrød

Risrugbrød
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 1 time
Antal: 1 Brød
Forfatter: Lene Barner Dyg

Ingredienser

  • 2 deciliter Røde ris
  • 4 deciliter Vand
  • 3 stk. Æg
  • 2 spsk. Loppefrøskaller f.eks. Husk
  • 1 deciliter Græskarkerner
  • 1 deciliter Solsikkekerner
  • 1 deciliter Sesamfrø
  • 0.5 deciliter Chiafrø
  • 0.5 deciliter Rapsolie
  • 1 tsk. Salt

Sådan gør du

  • Kom ris og vand i en gryde og kog risene efter pakkens anvisning.
    Lad risene afkøle en smule efter kogningen.
    Kom æg og loppefrøskaller i en stor røreskål eller dejfad. Bland det grundigt.
    Tilsæt kerner, frø, olie og salt og rør dejen godt sammen.
    Tilsæt de kogte, røde ris og rør igen godt i dejen.
    Kom dejen i en rugbrødsform smurt godt med smør eller olie.
    Bag rugbrødet i en time ved 180 grader uden varmluft. 
    Tag brødet ud af ovnen og lad det afkøle på en bagerist.
    Vent med at skære af brødet, til det er helt afkølet.
    Glutenfri rugbrød
     

Noter

Bag gerne mere end et brød, når du alligevel er i gang. De færdige brød kan fryses.

Om forfatteren


Efter at have levet med atopisk eksem hele mit liv, da ændrede jeg i 2018 min livstil og lever nu gluten og mælkefri. Det har haft stor betydning for mig, da min eksem nu næsten er væk.

Læs mere om gluten her