
Opskrift på glutenfri rugbrød
Et lækkert, glutenfrit rugbrød fyldt med gode kerner og kogte, røde ris.
Rugbrødet indeholder kogte ris, der udover at binde dejen sammen giver det færdige brød en lækker, svampet konsistens.
Brødet er hurtigt at røre sammen og skal hverken hæve eller efterhæve.

Glutenfri rugbrød
Ingredienser
- 2 deciliter Røde ris
- 4 deciliter Vand
- 3 stk. Æg
- 2 spsk. Loppefrøskaller f.eks. Husk
- 1 deciliter Græskarkerner
- 1 deciliter Solsikkekerner
- 1 deciliter Sesamfrø
- 0.5 deciliter Chiafrø
- 0.5 deciliter Rapsolie
- 1 tsk. Salt
Sådan gør du
- Kom ris og vand i en gryde og kog risene efter pakkens anvisning.
- Lad risene afkøle en smule efter kogningen.
- Kom æg og loppefrøskaller i en stor røreskål eller dejfad. Bland det grundigt.
- Tilsæt kerner, frø, olie og salt og rør dejen godt sammen.
- Tilsæt de kogte, røde ris og rør igen godt i dejen.
- Kom dejen i en rugbrødsform smurt godt med smør eller olie.
- Bag rugbrødet i en time ved 180 grader uden varmluft.
- Tag brødet ud af ovnen og lad det afkøle på en bagerist.
- Vent med at skære af brødet, til det er helt afkølet.