x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Glutenfri hindbærsnitter

| 24. september 2019

Hindbærsnitter er en dansk klassiker, men desværre for glutenallergikere er den fyldt med gluten.

Der er heldigvis en løsning uden gluten, som vi har i denne opskrift.

Vi har opskriften fra bogen: “Helt uden gluten – Brød, boller og kager, der smager“, skrevet af Kathrine Rosamunde Virring & Mette Marie Viscor.


Glutenfri hindbærsnitter

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 16 stk.
Forfatter: Gæsteindlæg

Ingredienser

Mørdej

  • 0.5 deciliter Vand
  • 2 tsk. Loppefrøskaller vi bruger de grove, brug kun 1 tsk, hvis de er fintmalede
  • 125 gram Kartoffelmel
  • 200 gram Rismel
  • 200 gram Kokosolie neutral, hvis du ikke ønsker smag af kokos
  • 90 gram Flormelis
  • 0.5 tsk. Havsalt
  • 0.5 tsk. Vaniljepulver eller vaniljesukker
  • Hindbærmarmelade ½ glas af en god kvalitet (eller blåbær- eller hybenmarmelade)

Glasur

  • 400 gram Flormelis
  • Kogende vand ca. 1½-2 dl

PYNT

  • frysetørrede hindbær eller kornblomster eller tivolikrymmel

Sådan gør du

DEJ

  • Rør vand og loppefrøskaller sammen i røreskålen og lad det tykne lidt, imens du vejer resten af ingredienserne af på nær marmeladen.
    Kom derefter ingredienserne i røreskålen og kør, til det har samlet sig til en fast masse.
    Om vinteren kan kokos- olien være hård, så stil den et lunt sted i et par timer, inden du skal bage.
    Rul dejen ud på et stykke bagepapir i et stort rektangel.
    Drys med rismel under udrulningen, så dejen ikke hænger fast, eller rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir.
    Fordel marmeladen på halvdelen af dejen og fold den anden halvdel over ved at tage fat i bagepapiret.
    Det skal gå hurtigt.
    Træk bagepapiret med den fyldte dej på over på en bageplade og tag forsigtigt det øverste stykke af bagepapiret af.
    Bag kagen med det samme, eller kom den i fryseren på et spækbræt og med plast omkring.
    Så har du en færdig hindbærsnittedej klar til bagning.
    Varm ovnen op til 180 grader varmluft.
    Kom kagen i den varme ovn og bag den i ca. 18-20 minutter, til den er fint gylden (Den frosne kage skal have ca. 5-10 minutter længere).
    Køl kagen lidt af og rør imens glasuren sammen.
     

GLASUR

  • Kom flormelis i en skål og tilsæt lidt vand ad gangen.
    Rør det godt sammen, til glasuren er tyk og blank.
    Fordel glasuren over kagen med en god paletkniv eller en smørekniv med langt blad og uden riller.
    Drys med pynt efter eget valg.
    Det kan også være flot med en smule glasur rørt sammen med marmelade, som du sprøjter ud på snitterne i fine streger.
    Skær kagen i snitter med en skarp kniv, når glasuren er stivnet.
    Kanterne kan spises med det samme eller gemmes til romkugler til en anden god gang.

Noter

Nu tænker du måske, at det er underligt, at vi bruger kokos-olie i dejen. Men det giver den bedste konsistens i mørdeje, da smør har en tendens til at få dejen til at smuldre.

Om forfatteren




Helt uden gluten

Vi har opskriften fra bogen:  "Helt uden gluten - Brød, boller og kager, der smager", der udgives af Politikens Forlag