
Opskrift på glutenfri hindbærsnitter
Hindbærsnitter er en dansk klassiker, men desværre for glutenallergikere er den fyldt med gluten.
Der er heldigvis en løsning uden gluten, som vi har i denne opskrift.
Vi har opskriften fra bogen: “Helt uden gluten – Brød, boller og kager, der smager“, skrevet af Kathrine Rosamunde Virring & Mette Marie Viscor.

Glutenfri hindbærsnitter
Ingredienser
Mørdej
- 0.5 deciliter Vand
- 2 tsk. Loppefrøskaller vi bruger de grove, brug kun 1 tsk, hvis de er fintmalede
- 125 gram Kartoffelmel
- 200 gram Rismel
- 200 gram Kokosolie neutral, hvis du ikke ønsker smag af kokos
- 90 gram Flormelis
- 0.5 tsk. Havsalt
- 0.5 tsk. Vaniljepulver eller vaniljesukker
- 1/2 glas Hindbærmarmelade god kvalitet (eller blåbær- eller hybenmarmelade)
Glasur
- 400 gram Flormelis
- 1.5-2 deciliter Kogende vand cirka
PYNT
- frysetørrede hindbær eller kornblomster eller tivolikrymmel
Sådan gør du
DEJ
- Rør vand og loppefrøskaller sammen i røreskålen og lad det tykne lidt, imens du vejer resten af ingredienserne af på nær marmeladen.
- Kom derefter ingredienserne i røreskålen og kør, til det har samlet sig til en fast masse.
- Om vinteren kan kokos- olien være hård, så stil den et lunt sted i et par timer, inden du skal bage.
- Rul dejen ud på et stykke bagepapir i et stort rektangel.
- Drys med rismel under udrulningen, så dejen ikke hænger fast, eller rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir.
- Fordel marmeladen på halvdelen af dejen og fold den anden halvdel over ved at tage fat i bagepapiret.
- Det skal gå hurtigt.
- Træk bagepapiret med den fyldte dej på over på en bageplade og tag forsigtigt det øverste stykke af bagepapiret af.
- Bag kagen med det samme, eller kom den i fryseren på et spækbræt og med plast omkring.
- Så har du en færdig hindbærsnittedej klar til bagning.
- Varm ovnen op til 180 grader varmluft.
- Kom kagen i den varme ovn og bag den i ca. 18-20 minutter, til den er fint gylden (Den frosne kage skal have ca. 5-10 minutter længere).
- Køl kagen lidt af og rør imens glasuren sammen.
GLASUR
- Kom flormelis i en skål og tilsæt lidt vand ad gangen.
- Rør det godt sammen, til glasuren er tyk og blank.
- Fordel glasuren over kagen med en god paletkniv eller en smørekniv med langt blad og uden riller.
- Drys med pynt efter eget valg.
- Det kan også være flot med en smule glasur rørt sammen med marmelade, som du sprøjter ud på snitterne i fine streger.
- Skær kagen i snitter med en skarp kniv, når glasuren er stivnet.
- Kanterne kan spises med det samme eller gemmes til romkugler til en anden god gang.