Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Glutenfri Banankage

HENRIETTE KRISTIANSEN | 19. februar 2023
Den her banankage har alt en banankage skal have; sød og svampet og med lækker banansmag i skøn forening med knasende nødder og mørk chokolade.
Sund banankage (glutenfri)2

Den her banankage har alt en banankage skal have; sød og svampet og med lækker banansmag i skøn forening med knasende nødder og mørk chokolade.

Og det til trods for at den faktisk er både gluten – og næsten sukkerfri. Kagen får en naturlig sødme fra modne bananer og som bindemiddel har jeg brugt mandelmel… derudover er almindelig smør/olie erstattet af det sundere kokosolie.

Jeg har i den her udgave hakket lidt mørk chokolade og puttet i dejen og på toppen, men vil man være helt fri for tilsat sukker, kan man udelade chokoladen og evt putte lidt hakkede dadler i dejen i stedet.

Men jeg syns nu den her udgave er skøn – og stadig væsentligt sundere end mine sædvanlige banankager, så den kan nydes med god samvittighed.
Hvis du hellere vil bruge almindelig mel, kan du erstatte mandelmelen af en grov meltype – så den stadig et sundere alternativ Og valnødder kan selvfølgelig erstattes af hasselnødder eller andre nødder, hvis man synes.

Kagen er super nem at lave og klar på en halv times tid – du kan lige nå det til aftenkaffen.


Sund banankage (glutenfri)2

Glutenfri Banankage

Den her banankage har alt en banankage skal have; sød og svampet og med lækker banansmag i skøn forening med knasende nødder og mørk chokolade.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Henriette Kristiansen

Grej

  • 1 Springfrom cirka Ø20 cm.
  • 1 Bagepapir

Ingredienser

  • 2 stk. Moden Banan
  • 2 stk. Æg
  • 1 spsk. Kokosolie
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 knivspids Salt
  • 100 gram Mandler blendes til mandelmel
  • 50 gram Mørk chokolade grofthakket
  • 1 deciliter Valnødder grofthakket

Topping

  • 40 gram Mørk chokolade
  • 1 deciliter Kokoschips
  • 1/2 deciliter Valnødder hakkede

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
  • Mos bananen i en skål og pisk dem godt sammen med kokosolie og æg.
  • Rør salt og bagepulver i.
  • Vend den hakkede chokolade og de hakkede valnødder i dejen.
  • Blend mandlerne til mel og vend også det i dejen.
  • Fordel dejen i en springform med bagepapir (Ø ca 20 cm) og bag 18-20 min i ovnen – til den er fin og gylden.
  • Hak de 40 g chokolade fint og fordel på den varme kage – efter et par minutter kan det smøres ud. Pynt med hakkede valnødder og evt kokoschips

Noter

Sund banankage (glutenfri)2 Sund banankage (glutenfri)2

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)