x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Gin & Tonic sfære

PER ASMUSSEN | 12. april 2019

Med Gin & Tonic sfærer kan du give din familie og venner en særlig madoplevelse. De små sfærer er sprængfyldt med smag og intensitet – og så ser de smukke ud på en dessertanretning.

I denne opskrift præsenteres du for det, man i den molekylær gastronomi-verdenen, kalder omvendt sfærificering. Grundlæggende handler det om, at man ved hjælp af kemi kan skabe en gelemembran rundt om en væske. Her arbejder vi med Gin & Tonic. Ideen er, at man kan lave små smagsbomber, som giver en helt særlig oplevelse, når man bryder sfæren og får en frisk smag af Gin & Tonic. Du kan læse mere om teknikken her.

Begrebet sfærificering kan måske lyde lidt udfordrende og uoverskueligt, men faktisk er teknikken lige til at gå til. Herunder finder du en udførlig gennemgang af elementerne og de teknikker, du skal bruge.


Gin & Tonic sfære

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Forfatter: Gæsteindlæg

Ingredienser

  • 100 gram Tonic
  • 40 gram Agurkejuice
  • 30 gram Gin
  • 15 gram Limesaft
  • 35 gram Sukker
  • 3 gram Calcium Lactate fra Special ingredients
  • 1 gram Xanthan Gum fra special ingredients
  • 1 liter Vand Brug mineralvand
  • 5 gram Sodium Alginate fra Special ingredients

Sådan gør du

Sodium Alginate-bad

  • Find din blender frem, og hæld vandet heri.
    Tilføj Sodium Alginat lidt efter lidt, som vandet blender.
    Blend 2-3 minutter, til det er godt opløst.
    Hæld over i en beholder, og sæt til side i køleskabet i 2 timer.
     

Sfærer

  • Find din blender frem igen, og blend alle de våde ingredienser heri (tonic, agurkejuice, limesaft og gin)
    Imens blenderen kører, tilfører du lidt efter lidt de tørre ingredienser (sukker, calcium lactate og xanthan gum)
    Hæld blandingen over i en silikoneform med udformninger som små, runde isterninger. 
    Sæt formen i fryseren - og vent til de er frosne.
    Tag nu Sodium Alginate-blandingen ud af køleskabet, og hæld det over i en gryde.
    Varm blandingen op til 50°C - brug et termometer. 
    Når Sodium Alginate-blandingen er 50°C, hælder du den op i en skål.
    Tilføj de frosne sfærer til blandingen - et par stykker ad gangen. 
    Rør forsigtigt rundt.
    Tag herefter sfærerne op fra Sodium Alginate-blandingen, og hæld dem over i en beholder med koldt vand. 
    Tag de nu "rene" sfærer over i en anden beholder - de er klar til servering. 
     

Carbonisering (valgfrit)

  • Carbonisering betyder ganske enkelt, at man tilfører brus eller CO2 til sfærerne. 
    Hæld tonicvand i en sifonflaske. 
    Hæld herefter forsigtigt dine færdige sfærer i sifonflasken. 
    Montér en gaspatron i holderen, og fyld CO2 på. Lad sifonflasken stå sådan i 2 timer. 
    Skru låget af efter de 2 timer, og hæld forsigtigt de carboniserede sfærer ud. 
     

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Modern Recipes