Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gammeldags æblekage

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

14. maj 2018
Vi giver dig en lækker opskrift på en gammeldags æblekage hvor raspen er udskiftet med hjemmelavede makroner.

Opskrift på gammeldags æblekage

Vi giver dig en lækker opskrift på en gammeldags æblekage hvor raspen er udskiftet med hjemmelavede makroner.


Antal: 6 Portioner

Gammeldags æblekage

Vi giver dig en lækker opskrift på en gammeldags æblekage hvor raspen er udskiftet med hjemmelavede makroner.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

Hjemmelavet makroner

  • 1 stk. æggehvider
  • 50 gram Mandelmel
  • 150 gram Sukker

Æblegrød

  • 1500 gram Æbler
  • 0.5 stk. Vanilje stang
  • 0.5 deciliter Vand

Flødeskum

  • 0.5 liter Fløde

Sådan gør du

Makroner

  • Kom æggehviden, mandelmel og sukker i en skål og rør det godt sammen.
  • Kom makronmassen på en sprøjtepose.
  • Sprøjt makronmassen ud på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 150 grader almindelig ovn i 20-30 minutter.
  • Lad makronerne køle af på en bagerist.
  • Der er til 32 stk. her og du kan nøjes med at bruge 2 stk. pr. person. Det er bare lidt svært at dele æggehvider i mindre dele.

Æblegrød

  • Skræl æblerne og fjern kernehuset.
  • Skær æblerne i mindre stykker.
  • Kom æbler, vaniljestang og vand i en gryde og lad det koge ved svag varme i 30 minutter eller indtil æblerne er møre.
  • Når æblerne er møre fjernes vaniljestangen.
  • Mos evt. æblerne til mindre stykker eller lad grøden være rustik. Det er en smagssag.

Flødeskum

  • Pisk fløden med en elpisker indtil den er fast og skålen kan vendes på hovedet og flødeskummen forbliver i skålen.

Servering

  • Find 6 glas og hæld 2 store spsk. æblegrød i bunden af glassene. Placer 2 makroner i glasset og en spsk. flødeskum oven på.
  • Pynt evt. med mynte.