x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Gammeldags æblekage

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 14. maj 2018

Vi giver dig en lækker opskrift på en gammeldags æblekage hvor raspen er udskiftet med hjemmelavede makroner.


Gammeldags æblekage

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 6 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. æggehvider
  • 50 gram Mandelmel
  • 150 gram Sukker
  • 1500 gram Æble
  • 0.5 stk. Vanilje stang
  • 0.5 deciliter Vand
  • 0.5 liter Fløde

Sådan gør du

  • Makroner

    Kom æggehviden, mandelmel og sukker i en skål og rør det godt sammen.
    Makriner
    Kom makronmassen på en sprøjtepose.
    Sprøjt makronmassen ud på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 150 grader almindelig ovn i 20-30 minutter.
    Lad makronerne køle af på en bagerist.
    Der er til 32 stk. her og du kan nøjes med at bruge 2 stk. pr. person. Det er bare lidt svært at dele æggehvider i mindre dele.
    Makroner
     

    Æblegrød

    Skræl æblerne og fjern kernehuset.
    Skær æblerne i mindre stykker.
    Kom æbler, vaniljestang og vand i en gryde og lad det koge ved svag varme i 30 minutter eller indtil æblerne er møre.
    Æblegrød
    Når æblerne er møre fjernes vaniljestangen.
    Mos evt. æblerne til mindre stykker eller lad grøden være rustik. Det er en smagssag.
     

    Flødeskum

    Pisk fløden med en elpisker indtil den er fast og skålen kan vendes på hovedet og flødeskummen forbliver i skålen.
     

    Servering

    Find 6 glas og hæld 2 store spsk. æblegrød i bunden af glassene. Placer 2 makroner i glasset og en spsk. flødeskum oven på.
    Pynt evt. med mynte.
    Gammeldags æblekage

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.