En lækker forret eller frokost, der helt sikkert vil imponere dine gæster. Retten kræver lidt teknik, men kan laves på utrolig kort tid.

En lækker forret eller frokost, der helt sikkert vil imponere dine gæster. Retten kræver lidt teknik, men kan laves på utrolig kort tid.
En smørstegt rugbrød med friturestegt og pocheret æg, spinat og syltede rødløg.

Fritereret og pocheret æg
En lækker forret eller frokost, der helt sikkert vil imponere dine gæster. Retten kræver lidt teknik, men kan laves på utrolig kort tid.
Udskriv
Pin
Antal: 2 personer
Grej
- 1 Gryde
Ingredienser
Pocheret æg
- 2 stk. Æg
- 1/2 spsk. Eddike
- 2 liter Vand
- Isterninger
Friturestegt pocheret æg
- 2 liter Olie smagsneutral
- 1 deciliter Rasp kan erstattes af panko
- 1 deciliter Hvedemel
- 1 stk. Æg pisket
- Flagesalt
Sauteret spinat
- 15 gram Smør kan erstattes af olie
- 2 håndfuld Spinat
- 1 stk. Løg lille
- 1 fed Hvidløg lille
- Salt og peber
Tilbehør
- 2 skiver Rugbrød
- 25 gram Smør
- Syltede rødløg kan udelades
Sådan gør du
Pocheret æg
- Slå dit æg ud i en lille skål eller et glas, så du nemt kan ploppe det i vandet.
- Fyld en liter vand i en gryde, og bring det i kog.
- Tilsæt 3 spsk. eddike. Skru ned, så vandet er lige under kogepunktet.
- Rør kraftigt rundt i vandet med et piskeris, så du laver en hvirvel i midten.
- Hæld forsigtigt ægget ned i midten af hvirvlen, uden at du pisker rundt.
- Lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig om blommen.
- Nu skal ægget stå i gryden i omkring 2-3 minutter. Hviden skal gerne være fast og blommen flydende.
- Tag forsigtigt ægget op med en hulske, og placer det i en skål med isvand. Det er for at stoppe tilberedningsprocessen.
- Lad ægget stå i vandet i 5-10 minutter.
Friturestegt pocheret æg
- Varm olien op til 180 grader.
- Kom hvedemelet i en tallerken.
- Slå et æg ud i en tallerken og pisk det.
- Kom raspen i en tallerken.
- Tag forsigtig det pocherede æg op af isvandet og dup det tørt – enten med et rent viskestykke eller køkkenrulle.
- Vend det pocheret æg først i hvedemelet (på begge sider), herefter det piskede æg på begge sider og til sidst i raspen på begge sider.
- Kom ægget forsigtigt i olien og gentag processen med det andet æg.
- Æggene skal op af olien så snart paneringen har taget farve, det tager cirka 1-2 minutter. Det er tilberedt og for lang tilberedning i fritureolien ødelægger hele oplevelsen.
- Tag æggene op af olien, drys flagesalt på toppen og server straks.
Sauteret spinat
- Skyl spinaten og placer det på et rent viskestykke for at få det meste af væsken væk.
- Fint hak løget og hvidløget.
- Tænd panden på middelhøj varme (9 ud af 14 på mit komfur).
- Kom smør på panden og lad det smelte og begynde at bruse lidt.
- Kom løg og hvidløg på panden og tilbered det i 2-3 minutter. Det skal ikke tage farve, det skal blive "gennemsigtigt"/klare.
- Tilsæt spinat og lad det simre i et par minutter.
- Krydr med salt og peber.
Tilbehør
- Skær 2 skiver rugbrød.
- Sæt panden på høj varme (11 ud af 14 på mit komfur) og kom smør på panden.
- Når smørret er smeltet og bruser, tilsættes rugbrødskiverne.
- Vend det efter cirka 2 minutter og steg det på den anden side.
- Brødet er nu klar til servering.
Servering
- Placer rugbrød på en tallerken og kom spinatblandingen ovenpå.
- Tilsæt syltede rødløg eller evt. en chilimayonnaise.
- Placer æggene på toppen og server straks.
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.