Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Fried drumsticks sous vide (kyllingelår)

Food N FunFood N' Fun

Ambitiøs amatør og autodidakt kok i eget køkken. Praktisere blandt andet Sous Vide med stor succes. Grundlægger, direktør, webmaster, stik i rend-dreng og pedel på YouTube-kanalen Food N' Fun. En kanal med videoer udelukkende filmet/redigeret/uploaded på en smartphone.

8. december 2017
Det perfekte kyllingelår laves ikke på KFC

Opskrift på fried drumsticks sous vide (kyllingelår)

Vi har vel alle tænkt det..

Hvordan laver fastfood-kæderne de perfekte kyllingelår. Ekstremt saftige, velsmagende og ikke mindst sprøde.

Men fat mod, du kan også selv. Uanset hvor hårdt du prøver, vil dette ikke lykkedes i en ovn eller på en pande – men Sous Vide!

Som så mange gange før viser denne tilberedningsform sig at være fantastisk.
I videoen til denne opskrift bruger jeg kun salt. Jeg har siden forsøgt at vakuumere med både hvidløg og BBQ – det kan anbefales!

Ofte vælger folk friture fra, da den fylder retten op med fedt. Men her skal kyllingen kun have ca. 60 sekunder imod de 15-20 minutter hvis det var ferske kyllinger.

Ved Sous Vide er retten faktisk færdig når den kommer op af vandet, den skal blot gøres sprød. – Se i videoen herunder!

SOUS VIDE | The perfect Drumstick:

Gør dig selv den tjeneste at prøve disse “drumsticks” og bring “KFC-rusen” hjem i eget køkken.

//Food N’ Fun


Servings: 10 stk.

Fried drumsticks sous vide (kyllingelår)

Det perfekte kyllingelår laves ikke på KFC
Author: Food N' Fun
Ret: Frokost, Hovedret, Snack
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 3 timer 30 minutter

Ingredients

Sous Vide Kyllingelår

  • 10 stk. kyllingelår Virker med både lår og overlår
  • 1000 gram Panering mel, paprika, løgpulver, hvidløgspulver, salt, peber, chili, paprika
  • 1 liter Kærnemælk

Instructions

  • Kyllingelår vakuumpakkes med salt (eller hvad der føles for).
  • Disse tilberedes SV i 3-4 timer ved 68 grader.
  • Lårene tages ud, dubbes tørre og dyppes i kærnemælk. paner kun en enkelt gang i melblandingen.
  • Det kan her også anbefales med tempura-batter og/eller Panko.
  • Lårene friteres kort, til de har taget farve og sprødhed.
  • Server og nyd med evt. BBQ sauce.

Notes

Som en hel ret kan der anbefales fritter eller kartoffelmos - og iskold Cola 😉