x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Franske vafler

Muusmann Forlag | 12. august 2020

Dejlig opskrift på franske vafler (eller Fransk vaffel som det hedder i det sønderjyske).

Kagen er en del af det klassiske og kendte sønderjysk kaffebord.

Vi har opskriften fra bogen: “Sønderjysk kaffebord – 100 år efter genforeningen“, skrevet af Morten Skærved.

Opskriften giver 8-10 vafler, afhængig af størelsen.

Franske vafler

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Danmark, Hygge, Mormormad, Sødt, Sønderjysk
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 8 stk.
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

Dej

  • 150 gram Smør
  • 250 gram Hvedemel
  • 0.5 deciliter Vand
  • 2 deciliter Sukker cirka

Creme

  • 1 stk. Æggeblomme
  • 100 gram Usaltet smør
  • 75 gram Flormelis 1 1/2 dl
  • 0.5 stk. Vaniljestang

Sådan gør du

  • Hak smørret i melet og smuldr det med fingrene, til blandingen er jævn.
    Tilsæt vand og saml dejen hurtigt uden at ælte den for meget.
    Form dejen til en pølse – ca. 5 cm i diameter.
    Pak den ind og læg den i køleskabet i minimum 1 time.
    Rør imens æggeblomme, smør og flormelis sammen.
    Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og rør dem i cremen.
    Stil cremen på køl.
    Tag den ud i stuetemperatur, ca. ½ time før den skal bruges.
    Skær pølsen i ca. 1 cm tykke skiver – 16-20 skiver.
    Drys sukker på bordet.
    Læg en skive på sukkeret og rul den oval – den skal være ca. 0,5 cm tyk.
    Læg evt. et stykke bagepapir mellem dej og kagerulle, hvis dejen sidder fast på kagerullen.
    Læg vaflerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 8-10 minutter ved 180 °C – sukkeret skal begynde at karamellisere på vaflernes kanter.
    Lad dem køle af og læg dem sammen to og to med smørcremen.

Noter

Variation:

Vaflerne kan også lægges sammen med flødeskum pisket af 2½ dl piskefløde tilsat 1 spsk flormelis og kornene fra ½ vaniljestang.

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Sønderjysk-kaffebord

Bogen kan bl.a. købes her hos Muusmann forlag.