Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Franske Makroner

Thyra Eberhardt

Thyra på 15 år er vild med at bage, hverken om det er hen imod den sundere og glutenfrie side eller om det bare er for at have noget lækkert til at snacke på. Hun laver mest brød og kager, og bager stort set hver dag, hvis muligt.

21. marts 2020
Makroner bages med mandelmel og er derfor glutenfri :)

Opskrift på franske makroner

Jeg har lige lavet de her utroligt lækre macarons cookies med pebermynte og chokolade ganache; de var et kæmpe hit!

Man siger at franske makroner kan være ret svære at lave. Men de her er faktisk relativ nemme at få rigtige, man kan godt sige at de er idiotsikre – det kan dog være dejligt med en hjælpende hånd til at fylde dejen i sprøjteposen.


Antal: 20 stk.

Franske Makroner

Makroner bages med mandelmel og er derfor glutenfri 🙂
Forfatter: Thyra Eberhardt
Ret: Sødt
Køkken: Fransk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • Småkager
  • 100 gram Mandelmel
  • 150 gram Flormelis
  • 1 deciliter æggehvider cirka 3 æg, men mål helst i deciliter
  • 1 knivspids Salt
  • 50 gram Rørsukker
  • Frugt farve jeg elsker mynte, så jeg valgte selvfølgelig at farve småkagerne grønne
  • Mynte jeg valgte at købe peber mynte ekstrakt, da der endnu ikke vokser min yndlings chokolade mynte i min have
  • Chokolade Ganache:
  • 0.5 deciliter Piskefløde
  • 100 gram Mørk chokolade jeg synes at 60% kakao er perfekt til det her, pga de søde småkager
  • 50 gram Smør
  • Mynte jeg tog også lige nogle dråber i ganachen fordi jeg er helt vild med mynte

Sådan gør du

  • Sigt mandelmel og flormelis sammen. (Mandelmel kan godt være lidt groft i det, så derfor synes jeg lige det er nødvendigt at sigte det, for at få den helt rigtige konsistens)
  • Pisk æggehviderne med salt og tilsæt sukker lidt ad gangen. Du ved at det er færdigpisket, når du kan vende skålen på hovedet uden det at falder på køkken gulvet. Tilsæt derefter nogle dråber af frugtfarve og smag.
  • Vend de piskede æggehvider i mel blandingen. Hvis du er usikker på tykkelsen, kan du eventuelt tage noget op med en ske og lave en klat - laver den toppe, må du vende lidt mere i dejen (IKKE PISK)
  • Nu kommer vi til den del, hvor du må ringe til en livline og få dem til at holde sprøjteposen. Lav 40 cirkler af cirka 2cm i diameter på 2 bageplader med bagepapir.
  • Nu vækker vi katten der sover i solen ved at banke pladerne i bordet, for at fjerne luftbobler. Så skyder de ikke vejret når de bages.
  • Lad dem hvile i 30-60 minutter så de kan "tørre"
  • Tænd ovnen på 180 grader celcius ved varmluft. Når du sætter pladerne i ovnen skal du skrue ned på 140. Bag dem i 15-18 minutter.
  • Lad dem hvile, det gør ikke noget at sidder lidt fast lige når de kommer ud. De skal nok løsne sig når de køler af.
  • Nu til chokolade ganachen: varm fløden i en lille kasserolle og tag den af varmen lige når den begynder at koge. Men pas den ikke er brænder fast. Vend det hakkede chokolade i indtil det er smeltet og rør smørret i. (Skær helst smørret i små firkanter så det smelter nemmere i miksturen)
  • Tilsæt smag og lad den køle af i køleskabet i et kvarter så den bliver tykkere.
  • Vend halvdelen af småkagerne og find dem en makker af passende størrelse og smør ganachen på de vendte. Og tada! Nu må du gerne hovere lidt 😉

Noter

Vær ikke bange for at spise nogle af småkagerne imens de fyldes - der er jo alligevel så mange.
De holder 2 dage i køleskab, og kan sagtens fryses. (Selvom jeg ikke ser nogen grund til, at det skulle være nødvendigt)
De er så lækre at selv jeg (en fitness freak) glemte dets indhold.