x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Franskbrød med yoghurt

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 10. april 2018

Hjemmebagt og luftigt franskbrød.

Kender I det med at et franskbrød enten aldrig hæver op eller får store lufthuller indeni? Brug den her metode og I vil få et lækkert franskbrød der hæver op hver gang.

Vi hader madpild, så brødet er bagt med “rester” fra køkkenet, så som yoghurt der er tæt udløbsdatoen, havregryn og lidt durummel.


Franskbrød med yoghurt

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 spsk. Tørgær
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Groft salt
  • 2 spsk. Olie
  • 400 gram Hvedemel
  • 100 gram Havregryn
  • 150 gram Durum mel
  • 5 deciliter Vand Lunkent

Sådan gør du

  • Bland gær, sukker, groft salt, olie og vand i en skål. F.eks. i en røremaskine.
    Tilsæt havregrynet, durum melet og til sidst hvedemelet lidt ad gangen - indtil dejen er lind og smidig.
    Lad dejen hæve 30 min under badehætter eller klæde.
    Flad dejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant.
    Fold enderne ind mod midten, og tryk folderne sammen.
    Rul dejen til en pølse, rul fra toppen og ned.
    Læg dejen i en beklædt bageform, med samlingen nedad.
    Lad brødet hæve i 30 min.
    Ris brødet og drys det med rigeligt mel, så skorpen bliver sprød og ikke brændt.
    Bagetid: 10 min ved 250 grader varmluft + 20 min ved 200 grader varmluft.
    Franskbrød
    Franskbrød
    Franskbrød
    Franskbrød
    Franskbrød
    Franskbrød
    FranskbrødFranskbrød
    FranskbrødFranskbrødFranskbrød
    Franskbrød
    Franskbrød

Noter

Brødforme kan bl.a. købes hos Bagetid.dk her, COOP Shopping her, Metteblomsterberg.dk her eller Hwl.dk her.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.