Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Franskbrød med yoghurt

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

10. april 2018
Hjemmebagt og luftigt franskbrød. Kender I det med at et franskbrød enten aldrig hæver op eller får store lufthuller indeni? Brug den her metode og I vil få et lækkert franskbrød der hæver op hver gang.

Opskrift på franskbrød med yoghurt

Hjemmebagt og luftigt franskbrød.

Kender I det med at et franskbrød enten aldrig hæver op eller får store lufthuller indeni? Brug den her metode og I vil få et lækkert franskbrød der hæver op hver gang.

Vi hader madpild, så brødet er bagt med “rester” fra køkkenet, så som yoghurt der er tæt udløbsdatoen, havregryn og lidt durummel.


Antal: 1 stk.

Franskbrød med yoghurt

Hjemmebagt og luftigt franskbrød. Kender I det med at et franskbrød enten aldrig hæver op eller får store lufthuller indeni? Brug den her metode og I vil få et lækkert franskbrød der hæver op hver gang.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 1 spsk. Tørgær
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Groft salt
  • 2 spsk. Olie
  • 400 gram Hvedemel
  • 100 gram Havregryn
  • 150 gram Durum mel
  • 5 deciliter Vand Lunkent

Sådan gør du

  • Bland gær, sukker, groft salt, olie og vand i en skål. F.eks. i en røremaskine.
  • Tilsæt havregrynet, durum melet og til sidst hvedemelet lidt ad gangen - indtil dejen er lind og smidig.
  • Lad dejen hæve 30 min under badehætter eller klæde.
  • Flad dejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant.
  • Fold enderne ind mod midten, og tryk folderne sammen.
  • Rul dejen til en pølse, rul fra toppen og ned.
  • Læg dejen i en beklædt bageform, med samlingen nedad.
  • Lad brødet hæve i 30 min.
  • Ris brødet og drys det med rigeligt mel, så skorpen bliver sprød og ikke brændt.
  • Bagetid: 10 min ved 250 grader varmluft + 20 min ved 200 grader varmluft.

Noter

Brødforme kan bl.a. købes hos COOP Shopping her.