x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Franskbrød med havregryn

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 15. oktober 2018

Et virkelig lækkert franskbrød der hæver præcis, som det skal.

Brødet er bagt med havregryn, det giver ekstra smag til brødet og gør det lidt sundere.

Brug brødet til morgenmad eller brunch, eller spis det som tilbehør til supper.


Franskbrød med havregryn

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 25 gram Gær
  • 5 deciliter Vand
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Salt groft
  • 3 spsk. Olie
  • 2 deciliter Havregryn
  • 2 deciliter Tipo 00
  • 6 deciliter Hvedemel evt. lidt mere eller mindre

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i en røreskål eller dejfad.
    Tilsæt vand, salt, sukker og olie og pisk med et håndpiskeris, til gæren er helt opløst.
    Tilsæt melet lidt ad gangen , indtil dejen er lind og smidig.
    Lad dejen hæve i 30 minutter under en badehætte eller et viskestykke.
    Flad dejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant.
    Fold enderne ind mod midten og tryk folderne sammen.
    Rul dejen til en pølse (rul fra toppen og ned).
    Læg dejen med sammenføjningen nedad i en bageform beklædt med bagepapir.
    Lad brødet hæve i 30 minutter.
    Rids brødet og drys det med rigeligt mel, så skorpen bliver sprød og ikke brændt.
    Bages i 10 minutter ved 250 grader varmluft. Skru derefter ned på 200 grader varmluft og giv det 20 minutter mere.
    Franskbrød med havregryn

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.