Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Fransk omelet

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

16. marts 2022
En fransk omelet er simpel, men samtidig svær at ramme. Så du skal nok lige prøve det et par gange, inden den sidder i skabet. Det gode er, at den stadig smager godt, selvom man ikke helt rammer plet! Se med her for at lære hvordan, man gør!

Opskrift på fransk omelet

En fransk omelet er simpel, men samtidig svær at ramme. Så du skal nok lige prøve det et par gange, inden den sidder i skabet. Det gode er, at den stadig smager godt, selvom man ikke helt rammer plet! Se med her for at lære hvordan, man gør!


Antal: 2 personer

Fransk omelet – cremet og lækker

En fransk omelet er simpel, men samtidig svær at ramme. Så du skal nok lige prøve det et par gange, inden den sidder i skabet. Det gode er, at den stadig smager godt, selvom man ikke helt rammer plet! Se med her for at lære hvordan, man gør!
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Brunch, Frokost, Morgenmad
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter

Grej

Ingredienser

  • 3 stk Æg m/l. Eller 4, hvis de er små
  • 8 drej Salt
  • 10 drej Peber
  • 25 gram Smør rigtig smør!
  • Purløg eller andre urter, du kan lide!

Sådan gør du

  • Varm panden op på middel varme.
  • Slå æggene ud i en skål.
  • Tilsæt salt og peber og pisk æggene til alle hvider og blommer er blandet jævn – sørg for, at der ikke er klumper af æggehvide i blandingen!
  • Tjek evt. temperaturen på panden, både i midten og ude langs kanten – den skal gerne være mellem 150 og 170oC.
  • Kom smør på panden og lad det smelte.
  • Kom æggemassen på panden og rør rundt i den med dejskraberen, imens du ryster panden forsigtig frem og tilbage, for at dække de huller, du laver, når du rører. Bliv ved i 30-60 sek. til du har en blanding, der ligner scrambled eggs med flydende æggemasse på.
  • Brug dejskraberen til at løsne kanten af omeletten hele vejen rundt, og fold så omeletten ind over sig selv
  • Vip panden og skub omeletten mod kanten af panden, så du kan folde den anden side ind over og dermed lukke omeletten.
  • Lad den ligge 20-30 sek. på panden og læg den så over på en tallerken.
  • Drys omeletten med salt, peber og finthakket purløg.
  • Server omeletten med en let salat, stegte grøntsager, brød, croissant… mulighederne er mange. GOD FORNØJELSE