Opskrift på fransk omelet
En fransk omelet er simpel, men samtidig svær at ramme. Så du skal nok lige prøve det et par gange, inden den sidder i skabet. Det gode er, at den stadig smager godt, selvom man ikke helt rammer plet! Se med her for at lære hvordan, man gør!
Fransk omelet – cremet og lækker
Grej
- Teflonpande 26-28 cm
- gaffel
- lasertermometer (en mulighed)
Ingredienser
- 3 stk Æg m/l. Eller 4, hvis de er små
- 8 drej Salt
- 10 drej Peber
- 25 gram Smør rigtig smør!
- Purløg eller andre urter, du kan lide!
Sådan gør du
- Varm panden op på middel varme.
- Slå æggene ud i en skål.
- Tilsæt salt og peber og pisk æggene til alle hvider og blommer er blandet jævn – sørg for, at der ikke er klumper af æggehvide i blandingen!
- Tjek evt. temperaturen på panden, både i midten og ude langs kanten – den skal gerne være mellem 150 og 170oC.
- Kom smør på panden og lad det smelte.
- Kom æggemassen på panden og rør rundt i den med dejskraberen, imens du ryster panden forsigtig frem og tilbage, for at dække de huller, du laver, når du rører. Bliv ved i 30-60 sek. til du har en blanding, der ligner scrambled eggs med flydende æggemasse på.
- Brug dejskraberen til at løsne kanten af omeletten hele vejen rundt, og fold så omeletten ind over sig selv
- Vip panden og skub omeletten mod kanten af panden, så du kan folde den anden side ind over og dermed lukke omeletten.
- Lad den ligge 20-30 sek. på panden og læg den så over på en tallerken.
- Drys omeletten med salt, peber og finthakket purløg.
- Server omeletten med en let salat, stegte grøntsager, brød, croissant… mulighederne er mange. GOD FORNØJELSE