Opskrift på fransk kylling i sennepssovs
En skøn familieret som med masser af smag, saftig og mør kylling og den lækreste sauce.
Du kan vælge at partere en hel kylling, købe over/underlår eller bruge f.eks. kyllingefileter, men så skal du selvfølgelig huske at reducere ovntiden.
Ovnstegte kartofler er lækre til, men retten er let og ligetil med frisk kogt pasta, ris el. f.eks. baguette til at dyppe i saucen er ret originalt og super lækkert.
Fransk kylling i sennepssovs
Ingredienser
- Smør til bruningen
- 1 stk. Hel Kylling
- 0.5 pakke Champignon i skiver
- 1 stk. Løg finthakket
- 1 fed Hvidløg finthakket
- 1 deciliter Hvidvin
- 2 deciliter Fløde
- 2 spsk. Estragon frisk, hakket
- 1 spsk. Dijonsennep
- 1 spsk. Grov sennep Ravigotte
- 0.5 tsk. Sukker
- Salt og Peber
- Frisk spinat
Sådan gør du
- Brun kyllingen af i smør og krydre med salt og peber. Champignon, løg og hvidløg svitses af og hvidvin hældes på. Kog lidt ind i cirka 3 minutter ved høj varme. Kom fløden, begge sennep, estragon og sukker ved. Smag til med salt og peber. Lad saucen koge til den tykner. Hæld saucen over kyllingen. Sæt fadet i ovnen ved 200° i cirka 50 minutter. Fordel nu den friske spinat over kyllingen og hold øje med hvornår spinaten “falder sammen” cirka 4 minutter. Med en ske kan spinaten nu nemt vendes i saucen i mellem kyllingestykkerne. Giv retten yderligere 5-10 minutter inden den er klar til servering.