x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Fransk kylling i sennepssovs

PER ASMUSSEN | 11. januar 2021

En skøn familieret som med masser af smag, saftig og mør kylling og den lækreste sauce.

Du kan vælge at partere en hel kylling, købe over/underlår eller bruge f.eks. kyllingefileter, men så skal du selvfølgelig huske at reducere ovntiden.

Ovnstegte kartofler er lækre til, men retten er let og ligetil med frisk kogt pasta, ris el. f.eks. baguette til at dyppe i saucen er ret originalt og super lækkert.


Fransk kylling i sennepssovs

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 4 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • Smør til bruningen
  • 1 stk. Hel Kylling
  • 0.5 package Champignon i skiver
  • 1 stk. Løg finthakket
  • 1 clove Hvidløg finthakket
  • 1 deciliter Hvidvin
  • 2 deciliter Fløde
  • 2 spsk. Estragon frisk, hakket
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • 1 spsk. Grov sennep Ravigotte
  • 0.5 tsk. Sukker
  • Salt og peber
  • Frisk spinat

Sådan gør du

  • Brun kyllingen af i smør og krydre med salt og peber.
    Champignon, løg og hvidløg svitses af og hvidvin hældes på.
    Kog lidt ind i cirka 3 minutter ved høj varme.
    Kom fløden, begge sennep, estragon og sukker ved.
    Smag til med salt og peber.
    Lad saucen koge til den tykner.
    Hæld saucen over kyllingen.
    Sæt fadet i ovnen ved 200° i  cirka  50 minutter.
    Fordel nu den friske spinat over kyllingen og hold øje med hvornår spinaten “falder sammen” cirka 4 minutter.
    Med en ske kan spinaten nu nemt vendes i saucen i mellem kyllingestykkerne.
    Giv retten yderligere 5-10 minutter inden den er klar til servering.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Følg mig på Instagram her.