Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Fransk kylling i sennepssovs

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

11. januar 2021
En skøn familieret som med masser af smag, saftig og mør kylling og den lækreste sauce.
Du kan vælge at partere en hel kylling, købe over/underlår eller bruge f.eks. kyllingefileter, men så skal du selvfølgelig huske at reducere ovntiden.

Opskrift på fransk kylling i sennepssovs

En skøn familieret som med masser af smag, saftig og mør kylling og den lækreste sauce.

Du kan vælge at partere en hel kylling, købe over/underlår eller bruge f.eks. kyllingefileter, men så skal du selvfølgelig huske at reducere ovntiden.

Ovnstegte kartofler er lækre til, men retten er let og ligetil med frisk kogt pasta, ris el. f.eks. baguette til at dyppe i saucen er ret originalt og super lækkert.


Antal: 4 personer

Fransk kylling i sennepssovs

En skøn familieret som med masser af smag, saftig og mør kylling og den lækreste sauce.
Du kan vælge at partere en hel kylling, købe over/underlår eller bruge f.eks. kyllingefileter, men så skal du selvfølgelig huske at reducere ovntiden.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time

Ingredienser

  • Smør til bruningen
  • 1 stk. Hel Kylling
  • 0.5 pakke Champignon i skiver
  • 1 stk. Løg finthakket
  • 1 fed Hvidløg finthakket
  • 1 deciliter Hvidvin
  • 2 deciliter Fløde
  • 2 spsk. Estragon frisk, hakket
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • 1 spsk. Grov sennep Ravigotte
  • 0.5 tsk. Sukker
  • Salt og Peber
  • Frisk spinat

Sådan gør du

  • Brun kyllingen af i smør og krydre med salt og peber.
    Champignon, løg og hvidløg svitses af og hvidvin hældes på.
    Kog lidt ind i cirka 3 minutter ved høj varme.
    Kom fløden, begge sennep, estragon og sukker ved.
    Smag til med salt og peber.
    Lad saucen koge til den tykner.
    Hæld saucen over kyllingen.
    Sæt fadet i ovnen ved 200° i  cirka  50 minutter.
    Fordel nu den friske spinat over kyllingen og hold øje med hvornår spinaten “falder sammen” cirka 4 minutter.
    Med en ske kan spinaten nu nemt vendes i saucen i mellem kyllingestykkerne.
    Giv retten yderligere 5-10 minutter inden den er klar til servering.