x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Fransk Citrontærte med brændt marengs

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 21. maj 2018

Denne dejlige franske citrontærte har alt hvad en dessert har brug for: Sprød og lækker bund, syrlig og fyldig creme og fluffy og cremet marengs. Hos os er det et sikkert hit året rundt.


Fransk Citrontærte med brændt marengs

No ratings yet
Udskriv Pin
Tilb. tid: 4 timer
Antal: 8 Personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

Mørdej

  • 150 gram Smør
  • 1 stk. Æg
  • 100 gram Flormelis
  • 300 gram Hvedemel
  • 400 gram Kikærter Tørre kikærter

Citroncreme

  • 2 stk. Æg
  • 100 gram Sukker
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 3 stk. Citroner Sagt og skal
  • 1.5 deciliter Piskefløde
  • 0.5 tsk. Majsstivelse

Marengs

  • 2 stk. æggehvider
  • 85 gram Flormelis

Sådan gør du

Mørdejstærtebund

  • Kom hvedemel, smør, flormelis og æg op i en røremaskine (vi bruger en Silvercrest Monsieur Cuisine), og rør det sammen til en fast dej.
    Mørdej
    Saml dejen det sidste på bordet og læg den på køl i 45 minutter.
    Mørdej
    Mørdej
    Rul dejen ud på et meldrysset bord. Placere tærtedejen i en non stick tærteform og læg et stykke bagepapir ned over dejen, fyld tærteformen med tørrede kikærter.
    Mørdej
    Bag tærtebunden i 15 minutter ved 170 grader almindelig ovn. 
    Mørdej
    Lad tærtebunden køle på en bagerist med kikærterne i.

     

Citroncreme

  • Kom sukker, vaniljesukker, majsstivelse og revet citronskal op i en skål og pisk det hele godt sammen. Derefter skal der tilsættes citronsaft, piskefløde og æg.
    Pisk nu det hele grundigt sammen, så der ikke danner sig klumper.
    Brug evt. en elpisker for at sikre at det hele bliver til en homogen masse.
    Citroncremen er nu klar til at blive blive hældt over en lækker mørdejstærtebunden og bagt i bunden af ovnen i 35-45 minutter ved 110 grader almindelig ovn, til cremen har sat sig.
    Lad tærten køle i minimum 3 timer, inden den befries fra formen (brug med fordel en tærteform med løs bund).
    Citroncreme
     

Brændt marengs

  • Bland æggehviderne med flormelis og pisk det på en røremaskine til er så stift at du kan vende skålen på hovedet og det ikke falder ud.
    Det kan sagtens tage 15-20 minutter.
    Smør din marengs ud på citrontærten enten med en spatel eller ved hjælp af et tyl. 
    Brænd toppen af din marengs med en gasbrænder, så den lige skifter en smule farve.
    Kagen kan spises med det samme, men den kan sagtens stå til dagen efter.
    Fransk Citrontærte
    Fransk Citrontærte

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.