Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Fransk chokoladetærte

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

29. oktober 2018
Forkæl dig selv med en klassisk fransk chokoladetærte, der smelter på tungen og imponerer med sin rige smag. Denne opskrift guider dig til en perfekt sprød tærtedej og en fyldig chokoladecreme – en dessert, som både ser fantastisk ud og smager endnu bedre. Perfekt til enhver chokoladeelsker.

Opskrift på fransk chokoladetærte

En fantastisk lækker chokoladetærte, der næsten smelter på tungen!

Tærten egner sig både til at servere alene til en kop kaffe eller som en del af en dessertanretning sammen med f.eks. is og frugt.

Den kan fint holde sig på køl, så lav den gerne en dag eller to før servering.


Servings: 1 Tærte

Fransk chokoladetærte

Forkæl dig selv med en klassisk fransk chokoladetærte, der smelter på tungen og imponerer med sin rige smag. Denne opskrift guider dig til en perfekt sprød tærtedej og en fyldig chokoladecreme – en dessert, som både ser fantastisk ud og smager endnu bedre. Perfekt til enhver chokoladeelsker.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 40 minutter

Ingredients

Bund

  • 300 gram Hvedemel
  • 150 gram Smør blødt
  • 100 gram Flormelis
  • 1 stk. Æg

Fyld

  • 200 gram Chokolade
  • 200 gram Smør
  • 200 gram Sukker
  • 4 spsk. Stærk kaffe
  • 3 stk. Æg
  • 1 spsk. Hvedemel
  • 1 pinch Havsalt

Instructions

  • Bund:

    Rør smør, hvedemel, flormelis og æg sammen med en elpisker eller i en rørmaskine, til dejen begynder at samle sig.
    Hæld den ud på bordet og saml den til en fast dej. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
    Drys bordet med mel og rul tærtedejen ud.
    Placer dejen i en non-stick tærteform.
     

    Chokoladefyld:

    Hak chokoladen groft.
    Kom 200 gram smør og 200 gram sukker i en gryde og lad det smelte.
    Når smør og sukker er smeltet, hældes blandingen over chokoladen. Tilsæt kaffen. Det hele røres sammen til en lind masse. 
    Vend en spiseske hvedemel i blandingen.
    Rør de 3 æg i et af gangen.
    Hæld chokolademassen over i tærteformen og bag den i 40 minutter ved 180 grader uden varmluft.
    Lad tærten køle af og pynt den evt. med kakao drysset igennem en sigte.
    Fransk chokoladetærte
    Fransk chokoladetærte