ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Fransk chokoladetærte

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 29. oktober 2018

En fantastisk lækker chokoladetærte, der næsten smelter på tungen!

Tærten egner sig både til at servere alene til en kop kaffe eller som en del af en dessertanretning sammen med f.eks. is og frugt.

Den kan fint holde sig på køl, så lav den gerne en dag eller to før servering.


Fransk chokoladetærte

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 1 Tærte
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

Bund

  • 300 gram Hvedemel
  • 150 gram Smør blødt
  • 100 gram Flormelis
  • 1 stk. Æg

Fyld

  • 200 gram Chokolade
  • 200 gram Smør
  • 200 gram Sukker
  • 4 spsk. Stærk kaffe
  • 3 stk. Æg
  • 1 spsk. Hvedemel
  • 1 pinch Havsalt

Sådan gør du

  • Bund:

    Rør smør, hvedemel, flormelis og æg sammen med en elpisker eller i en rørmaskine, til dejen begynder at samle sig.
    Hæld den ud på bordet og saml den til en fast dej. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
    Drys bordet med mel og rul tærtedejen ud.
    Placer dejen i en non-stick tærteform.
     

    Chokoladefyld:

    Hak chokoladen groft.
    Kom 200 gram smør og 200 gram sukker i en gryde og lad det smelte.
    Når smør og sukker er smeltet, hældes blandingen over chokoladen. Tilsæt kaffen. Det hele røres sammen til en lind masse. 
    Vend en spiseske hvedemel i blandingen.
    Rør de 3 æg i et af gangen.
    Hæld chokolademassen over i tærteformen og bag den i 40 minutter ved 180 grader uden varmluft.
    Lad tærten køle af og pynt den evt. med kakao drysset igennem en sigte.
    Fransk chokoladetærte
    Fransk chokoladetærte

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.