x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Focaccia forklædt som æbleskive

FAMILIEN KJELDGAARD | 22. juli 2020

Har du lyst til en sprød og smagfuld snack der mætter, så prøv vores nye trendsætter!

Har du altid lige et par kartofler til overs, eller måske ligger de sidste syv oliven og svømmer rundt i bunden af glasset. Brug dine rester til denne focaccia forklædt som æbleskive, og gør både dig selv og din pengepung en tjeneste.

Hele familien var vilde med dem, selv de små, og vi kunne faktisk ikke stoppe med at spise dem.


Focaccia forklædt som æbleskive

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 30 Styk
Forfatter: Familien Kjeldgaard

Ingredienser

  • 30 unknown Kartofler (små kartofler eller store stykker)
  • 3 unknown Æg
  • 5 deciliter Kærnemælk
  • 4 deciliter Hvedemel
  • 1 deciliter Boghvedemel Kan erstattes af hvedemel
  • tsk. Salt
  • 2 tsk. Natron
  • 2 spsk. frisk rosmarin Hakket
  • 6 spsk. oliven Hakket
  • unknown Olivenolie Til stegning

Sådan gør du

  • Forberedelse
    Sørg for at have kogt kartoflerne på forhånd, eller lav opskriften når du har en rest kartofler i overskud
     
    Dejen
    1. Del æggene i hvider og blommer. Hviderne skal først bruges lige inden man skal lave æbleskiverne færdige
    2. Hæld blommer og kærnemælk op i en skål og pisk det let sammen. Tilsæt hvedemel, boghvedemel, salt, natron, hakket rosmarin og hakket oliven til kærnemælken og pisk det let sammen. Stil til side i 30 minutter
    3. Lige inden man skal lave æbleskiverne, piskes æggehviderne helt stive og vendes forsigtigt i dejen

    Samling
    1. Varm en æbleskivepande op
    2. Pisk hviderne og vend dem med resten af dejen
    3. Hæld en tsk olie i hvert hul, og fyld dejen næsten helt op til kanten
    4. Put en kartoffel i hvert hul, og begynd at vende æbleskiverne. De skal have ca. 2 minutter i alt, eller indtil de er sprøde
     

Om forfatteren


Familien Kjeldgaard elsker at lave mad og udforske nye metoder og anderledes ingredienser.

Opskriften er udviklet af familien Kjeldgaard