
Opskrift på focaccia forklædt som æbleskive
Har du lyst til en sprød og smagfuld snack der mætter, så prøv vores nye trendsætter!
Har du altid lige et par kartofler til overs, eller måske ligger de sidste syv oliven og svømmer rundt i bunden af glasset. Brug dine rester til denne focaccia forklædt som æbleskive, og gør både dig selv og din pengepung en tjeneste.
Hele familien var vilde med dem, selv de små, og vi kunne faktisk ikke stoppe med at spise dem.


Focaccia forklædt som æbleskive
Ingredienser
- 30 stk. Kartofler (små kartofler eller store stykker)
- 3 stk. Æg
- 5 deciliter Kærnemælk
- 4 deciliter Hvedemel
- 1 deciliter Boghvedemel Kan erstattes af hvedemel
- tsk. Salt
- 2 tsk. Natron
- 2 spsk. frisk rosmarin Hakket
- 6 spsk. oliven Hakket
- Olivenolie Til stegning
Sådan gør du
Forberedelse
- Sørg for at have kogt kartoflerne på forhånd, eller lav opskriften når du har en rest kartofler i overskud.
Dejen
- Del æggene i hvider og blommer. Hviderne skal først bruges lige inden man skal lave æbleskiverne færdige
- Hæld blommer og kærnemælk op i en skål og pisk det let sammen. Tilsæt hvedemel, boghvedemel, salt, natron, hakket rosmarin og hakket oliven til kærnemælken og pisk det let sammen. Stil til side i 30 minutter
- Lige inden man skal lave æbleskiverne, piskes æggehviderne helt stive og vendes forsigtigt i dejen
Samling
- Varm en æbleskivepande op.
- Pisk hviderne og vend dem med resten af dejen.
- Hæld en tsk olie i hvert hul, og fyld dejen næsten helt op til kanten.
- Put en kartoffel i hvert hul, og begynd at vende æbleskiverne. De skal have ca. 2 minutter i alt, eller indtil de er sprøde