Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Focaccia forklædt som æbleskive

Familien Kjeldgaard

Familien Kjeldgaard elsker at lave mad og udforske nye metoder og anderledes ingredienser.

22. juli 2020
Har du lyst til en sprød og smagfuld snack der mætter, så prøv vores nye trendsætter!

Opskrift på focaccia forklædt som æbleskive

Har du lyst til en sprød og smagfuld snack der mætter, så prøv vores nye trendsætter!

Har du altid lige et par kartofler til overs, eller måske ligger de sidste syv oliven og svømmer rundt i bunden af glasset. Brug dine rester til denne focaccia forklædt som æbleskive, og gør både dig selv og din pengepung en tjeneste.

Hele familien var vilde med dem, selv de små, og vi kunne faktisk ikke stoppe med at spise dem.

Hjemmelavet æbleskiver på kærnemælk
Dejlige og nemme æbleskiver, der kræver få ingredienser og en æbleskivepande for at blive et hit.
Læs opskriften her

Antal: 30 Styk

Focaccia forklædt som æbleskive

Har du lyst til en sprød og smagfuld snack der mætter, så prøv vores nye trendsætter!
Forfatter: Familien Kjeldgaard
Ret: Forret, Snack
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 30 stk. Kartofler (små kartofler eller store stykker)
  • 3 stk. Æg
  • 5 deciliter Kærnemælk
  • 4 deciliter Hvedemel
  • 1 deciliter Boghvedemel Kan erstattes af hvedemel
  • tsk. Salt
  • 2 tsk. Natron
  • 2 spsk. frisk rosmarin Hakket
  • 6 spsk. oliven Hakket
  • Olivenolie Til stegning

Sådan gør du

Forberedelse

  • Sørg for at have kogt kartoflerne på forhånd, eller lav opskriften når du har en rest kartofler i overskud.

Dejen

  • Del æggene i hvider og blommer. Hviderne skal først bruges lige inden man skal lave æbleskiverne færdige
  • Hæld blommer og kærnemælk op i en skål og pisk det let sammen. Tilsæt hvedemel, boghvedemel, salt, natron, hakket rosmarin og hakket oliven til kærnemælken og pisk det let sammen. Stil til side i 30 minutter
  • Lige inden man skal lave æbleskiverne, piskes æggehviderne helt stive og vendes forsigtigt i dejen

Samling

  • Varm en æbleskivepande op.
  • Pisk hviderne og vend dem med resten af dejen.
  • Hæld en tsk olie i hvert hul, og fyld dejen næsten helt op til kanten.
  • Put en kartoffel i hvert hul, og begynd at vende æbleskiverne. De skal have ca. 2 minutter i alt, eller indtil de er sprøde