Opskrift på flødebollemuffins
En sikker vinder: Kakaomuffins med flødeboller på toppen.
Her er flødebollens bund erstattet af en muffin og jeg har piftet dem op ved at bruge den lyserøde ruby chokolade i stedet for almindelig chokolade.
Et kæmpe hit herhjemme på matriklen i påskeferien.

Flødebollemuffins
Ingredienser
Muffins
- 35 gram Kakao
- 110 gram Hvedemel
- 1.5 tsk. Bagepulver
- 160 gram Sukker
- 1 stk. Æg
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 deciliter Mælk
- 0.5 deciliter Kogende vand
- 0.5 deciliter Olie smagsneutral
Flødebollerskum
- 100 gram Sukker
- 50 gram Glukosesirup
- 37 centiliter Vand
- 0.5 stk. Vaniljestang kornene
- 70 gram Pasteuserede æggehvider
- 25 gram Sukker
Chokoladeovertræk
- 260 gram Ruby chokolade
- 25 gram Kakaosmør
Sådan gør du
Muffins
- Hæld først kakao, mel og bagepulver igennem en sigte og ned i en skål. Så undgår du klumper i dejen. I en anden skål pisker du en æggesnaps ved at komme sukker, æg og vaniljesukker i og piske det til det bliver tykt og luftigt. Kom mælk, olie og melblandingen ned i skålen under kraftig piskning. Tilsæt til sidst det kogende vand. Kom dejen i 12 stk. muffinsforme og fyld dem kun op til halvdelen. Bagt dem i almindelig ovn ved 175 grader celsius i 20 minutter og lad dem køle af.
Flødebolleskum
- Mit flødebolleskum er en fransk marengs, da den er mere stabil end en almindelig marengs. Start med flække vaniljestangen og skrab kornene ud af den. Kom sukker, glukosesirup, vanilje og vand i en gryde. Brug et termometer (gerne et sukkertermometer) til at tjekke temperaturen løbende. Den skal helt op på 117 grader celsius og i det øjeblik den rammer den temperatur, så skal den tages af blusset. Kom æggehviderne og sukker i en røreskål/maskine og pisk det luftigt og tykt. Når sukkersiruppen har nået de 117 grader, skal den piskes sammen med din æggehvider/sukkerblanding. Kom lidt i ad gangen mens den pisker ved den højeste hastighed. Lad det piske i 5-10 minutter, indtil den er blevet lidt sej og flot blank. Kom skummet i en sprøjtepose med et tyl efter valg.
Chokoladeovertræk
- Kom ruby chokoladen og kakaosmørret i en skål der tåle mikrobølgeovn. Varm det op lidt ad gangen og bliv ved med at måle temperaturen. Når det rammer 33-34 grader celsius, så er det klar til at blive nedkølet til 29 grader, som er den temperatur det skal bruges ved.
Færdiggørelse
- Muffins køles helt ned inden skum påføres. Når skum er påført, stilles kagerne på køl imens chokoladen gøres klar. Herefter dyppes flødebolle massen i den tempererede chokolade. Jeg pyntede med guldstøv bagefter.