x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Flat iron steak

FADLSFORLAG | 13. marts 2019
Serveret med rosenkålssalat

Den samme muskel, som man laver oyster blade steak af, kan man også lave flat iron steak af.

På grund af den store sene, som løber igennem bovbladet, bliver den i Danmark hakket og brugt i produktion, men i England fjerner de senen og får dermed to flade filetbøffer ud af det.

De kalder dem flat iron, og de er supermøre.

Vi har opskriften fra bogen: “KØD”.


Flat iron steak

Serveret med rosenkålssalat
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

  • Flat iron steak 600-800 gram
  • 1 spsk. Groft salt
  • 2 spsk. Olivenolie
  • Citronskal Revet skal fra 1 økologisk citron
  • 1 spsk. frisk rosmarin
  • Peber Fra kværn

Rosenkålssalat

  • 2 deciliter Linser Beluga
  • 2 spsk. Hvidvinseddike
  • 3 spsk. Olie Hasselnøddeolie eller olivenolie
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 400 gram Rosenkål
  • 75 gram Hasselnødder Grofthakkede
  • Forårsløg 2-3 stk.

Sådan gør du

Steak

  • Gnid kødet med en blanding af salt, olivenolie, citronskal, rosmarin og peber.
    Lad det trække koldt i 30-60 minutter.
    Varm grill eller grillpande op, og steg kødet med jævnlige vendinger i 12-15 minutter i alt.
    Skær bøffen i tynde skiver på tværs af muskelfibrene.
     

Rosenkålssalat

  • Kog linserne møre efter anvisning på pakken.
    Rør eddike, olie, sennep, salt og peber sammen, og vend dressingen i linserne.
    Snit de rensede rosenkål meget fint.
    Vend kål og nødder i linserne.
    Snit forarsløg i ringe, kom det meste i salaten, og drys med resten.

Om forfatteren




Vi har opskriften fra bogen: "KØD"