Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Flammkuchen – Tarte Flambée

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

3. april 2020

Opskrift på flammkuchen – tarte flambée

Når folk tænker pizza, tænker de som regel på italiensk mad.

Flammkuchen – eller tarte flambée – er det tyske køkkens svar på pizza! Flammkuchen var egentlig noget, bagerne brugte til at teste temperaturen på deres ovne: De rullede en lille stykke dej ud, smurte creme fraiche ovenpå og bagte den i et par minutter. Den tid, det tog for dejen at blive sprød og “boblet”, indikerede temperaturen på ovnen og om den var klar til at blive brugt til det “rigtige” bagværk.

Flammkuchen - Tarte Flambeé

I dag er det én af de mest populære retter fra Alsace-regionen! Det er en lækker, velsmagende specialitet, der toppes af med løg og lardo / bacon.

Flammkuchen - Tarte Flambeé

Opskriften giver én stor pizza, men jeg brugte den til at lave tre små i stedet: Én til manden i huset, én til yngstepigen og én til undertegnede 😉

Flammkuchen – Tarte Flambeé opskrift


Flammkuchen-
Antal: 1 stor pizza

Flammkuchen - Tarte Flambée

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Keyword: Pizza, Tyskland
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Pizzadej

  • 160 gram Tipo 00 eller hvedemel
  • 110 gram Hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Salt
  • 200 gram Vand
  • 30 gram Olivenolie

Creme fraiche

  • 160 gram Creme Fraiche
  • 1 Æggeblomme
  • Muskatnød
  • Salt og Peber fra kværn

Toppings

  • 2 Rødløg
  • 150 gram Bacon tern
  • Frisk timian valgfrit

Sådan gør du

Pizzadej

  • Start med at sætte dit bagestål i ovnen.
    Sæt ovnen på 300 grader celsius og med grillfunktionen til.
    Kom tipo 00, hvedemel, bagepulver og salt i en skål og rør det sammen. Jeg bruger min røremaskine.
    Kom vand og olie i en ny skål og rør det sammen.
    Hæld lidt efter lidt olie-/vand-blandingen over i røreskålen til det tørre og lad det røre godt sammen.
    Lad herefter dejen blive æltet grundigt igennem.
    Når dejen er jævn og slipper kanterne af skålen, drysses mel ud på køkkenbordet, og dejen vendes ud herpå.
    Rul dejen tyndt ud. Da jeg jo lavede tre pizzaer, delte jeg først dejen i tre og rullede dem efterfølgende ud hver for sig.
    Læg et stykke bagepapir på bordet og placér dejen herpå. Bager du flere pizzaer, skal hver pizza have hvert sit stykke bagepapir.
     

Creme fraiche

    1. Kom creme fraiche og æggeblomme i en skål med revet muskat samt friskkværnet salt og peber.
    2. Smør det udover pizzadejen.
     

Toppings

Afbagning

    1. Bag én pizza ad gangen i 7 - 8 minutter og servér.