Opskrift på flammkuchen – tarte flambée
Når folk tænker pizza, tænker de som regel på italiensk mad.
Flammkuchen – eller tarte flambée – er det tyske køkkens svar på pizza! Flammkuchen var egentlig noget, bagerne brugte til at teste temperaturen på deres ovne: De rullede en lille stykke dej ud, smurte creme fraiche ovenpå og bagte den i et par minutter. Den tid, det tog for dejen at blive sprød og “boblet”, indikerede temperaturen på ovnen og om den var klar til at blive brugt til det “rigtige” bagværk.
I dag er det én af de mest populære retter fra Alsace-regionen! Det er en lækker, velsmagende specialitet, der toppes af med løg og lardo / bacon.
Opskriften giver én stor pizza, men jeg brugte den til at lave tre små i stedet: Én til manden i huset, én til yngstepigen og én til undertegnede 😉
Flammkuchen – Tarte Flambeé opskrift
Flammkuchen - Tarte Flambée
Ingredienser
Pizzadej
- 160 gram Tipo 00 eller hvedemel
- 110 gram Hvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Salt
- 200 gram Vand
- 30 gram Olivenolie
Creme fraiche
- 160 gram Creme Fraiche
- 1 Æggeblomme
- Muskatnød
- Salt og Peber fra kværn
Toppings
- 2 Rødløg
- 150 gram Bacon tern
- Frisk timian valgfrit
Sådan gør du
Pizzadej
- Start med at sætte dit bagestål i ovnen. Sæt ovnen på 300 grader celsius og med grillfunktionen til. Kom tipo 00, hvedemel, bagepulver og salt i en skål og rør det sammen. Jeg bruger min røremaskine. Kom vand og olie i en ny skål og rør det sammen. Hæld lidt efter lidt olie-/vand-blandingen over i røreskålen til det tørre og lad det røre godt sammen. Lad herefter dejen blive æltet grundigt igennem. Når dejen er jævn og slipper kanterne af skålen, drysses mel ud på køkkenbordet, og dejen vendes ud herpå. Rul dejen tyndt ud. Da jeg jo lavede tre pizzaer, delte jeg først dejen i tre og rullede dem efterfølgende ud hver for sig. Læg et stykke bagepapir på bordet og placér dejen herpå. Bager du flere pizzaer, skal hver pizza have hvert sit stykke bagepapir.
Creme fraiche
- Kom creme fraiche og æggeblomme i en skål med revet muskat samt friskkværnet salt og peber.
- Smør det udover pizzadejen.
Toppings
- Pil løgene og skær dem i tynde både.
- Kom dem på pizzaen med baconternene. Jeg brugte selvfølgelig min mands hjemmelavede, tørsaltede bacon.
Afbagning
- Bag én pizza ad gangen i 7 - 8 minutter og servér.