Sådan har du sikkert aldrig prøvet at spise en salsa: Ingredienserne fermenteres, hvilket giver masser af smag og dybde til retten.

Opskrift på fermenteret salsa
Sådan har du sikkert aldrig prøvet at spise en salsa:
Ingredienserne fermenteres, hvilket giver masser af smag og dybde til retten.
Vi har opskriften fra bogen: “Signaturretter- Aarstidernes favoritter“.

Antal: liter
Fermenteret salsa
Sådan har du sikkert aldrig prøvet at spise en salsa: Ingredienserne fermenteres, hvilket giver masser af smag og dybde til retten.
Ingredienser
- 700 gram Tomater
- 75 gram Løg i grove stykker
- 25 gram Hvidløg
- 25 gram Koriander
- 75 gram Chili
- 100 gram Kål
- 30 gram Havsalt
- 1 deciliter Limesaft
- 1 stk. Kålblad
Sådan gør du
- Skyl grøntsagerne.
- Skær tomaterne i tern på 1 x 1 cm.
- Pil løg og hvidløg, og skær dem i mindre stykker.
- Hak korianderen og chilien fint, og kålen groft.
- Kom alle grøntsagerne, hvidløg, chili og koriander i en skål, tilsæt salt og limesaft, og rør, til det hele er blandet godt sammen. Lad det stå i 15 minutter, så saltet kan trække saften ud af grøntsagerne.
- Hæld derefter salsaen i et skoldet patentglas, og sørg for at presse grøntsagerne ned under saften.
- Top med et foldet kålblad, og luk glasset.
- Stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted, og lad det stå i 3 til 5 dage, ideelt set ved 18 til 20 °C. Er temperaturen højere end dette, kan det gå hurtigere, og er den lavere, kan det gå langsommere.
- Glasset skal åbnes hver dag for at frigive det tryk, som fermenteringsprocessen danner.
- Smag på salsaen efter tre dage eller før, alt afhængigt af temperaturen. Når salsaen ikke bobler længere, er den tæt på at være klar. Smag på den indtil den femte dag, hvor den bør være helt klar.
- Salsaen er nu spiseklar, og den kan sættes på køl.