
Fastelavnsboller i weekenden…? De her er bar drøngode! Og så er de altså os rimelig hurtige og ret så nemme; ingen æltning, hævetid eller drilske cremer.
Faktisk kan de være klar på en times tid – inklusiv afkøling.
Dejen er en vandbakkelsesdej, altså let og lækker og uden at ligge for tungt – til gengæld kan der gives gas med fyldet, der består af en vaniljecreme, en hindbærskum, hindbærmarmelade og friske bær. Det lyder da meget nemt, ikke? Jeg lover, at det er det!
Vandbakkelser er hurtige at lave, vaniljecremen skal bare røres op med mælk og flødeskummen vendes med hindbærmarmelade – og så lige en lille klat ren marmelade i midten også.
Resultatet er en lille, lækker fastelavnsbolle med et ret så perfekt mix af sødt og friskt, som ikke ligger for tungt i maven – faktisk bar en lækker lille hapser, eller to…

Fastelavnsboller med vaniljecreme, hindbærskum og marmelade
Ingredienser
Vandbakkelsesdej
- 1 deciliter Vand
- 75 gram Smør
- 100 gram Hvedemel
- 2 stk. Æg mellem størrelse
Fyld
- 1 brev Vaniljecreme købes på brev og piskes op med mælk
- 10 tsk. Hindbærmarmelade
- 200 gram Hindbær friske
Creme
- 5 deciliter Fløde pisket til flødeskum
- 2 spsk. Hindbærmarmelade
- 1 spsk. Flormelis
Sådan gør du
Vandbakkelsesdej
- Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
- Smelt vand og smør i en gryde. Tilsæt melet og rør godt og hurtigt til en tyk og sammenhængende dej er dannet. Tag gryden af varmen. Vent 10 minutter.
- Tilsæt nu æggene ét ad gangen under kraftig omrøring, fx med håndmixer, til en glat og smidig dej opnås.
- Put dejen i en frostpose, klip et hul i hjørnet og sprøjt boller ud på bageplade med bagepapir. Bollerne skal være ca på størrelse med et æg.
- Bag 30 min til bollerne er gyldne. Ser de færdige ud efter 20 min, så skru ovnen ned på 165 grader de sidste 10 min. Afkøl på bagerist.
Samling af boller
- Skær bollerne over.
- Smør vanillecreme nederst.
- Sprøjt hindbærskum rundt i kanten (jeg brugte sprøjtepose med stjernetyl).
- Put 1 tsk marmelade i midten af hver bolle og placer et par friske hindbær i flødeskummet. Put øverste del af bollen på og drys med flormelis – servér.
Noter

Om forfatteren
Instragram madblogger (henriette_ak)