x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Fastelavnsboller med nutella

ANNE METTE AUTZEN | 8. februar 2021
Vi elsker fastelavnsboller hjemme hos os. Her har jeg en syndig udgave med flødeskum og nutella.

Vi elsker fastelavnsboller hjemme hos os. Her har jeg en syndig udgave med flødeskum og nutella.

Jeg har prøvet utallige udgaver, men jeg laver som regel fastelavnsboller med gærdej. Jeg har tidligere delt disse fastelavnsboller med vaniljecreme og marcipanskum samt fastelavnsboller med kagecreme og chokolade her på GastroFun.

Fastelavnsboller med nutella


Fastelavnsboller med nutella

Vi elsker fastelavnsboller hjemme hos os. Her har jeg en syndig udgave med flødeskum og nutella.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 2 timer 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 14 stk.
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

Gærdej

  • 25 gram Gær
  • 75 gram Smør
  • 2.5 deciliter Mælk
  • 2 tsk. Kardemomme
  • 1 knsp. Salt
  • 600 gram Mel
  • 1 stk. Æg til penslingen

Fyld

  • 350 gram Nutella et glas
  • 0.5 liter Piskefløde pisket til en let flødeskum og i en sprøjtepose
  • Flormelis

Sådan gør du

  • Smelt smørret og tilsæt mælk.
    Når blandingen er lillefinger varmt, smuldres gæren ud heri.
    Tilsæt salt, sukker, kardemomme og mel.
    Ælt godt igennem, gerne i en røremaskine.
    Tilsæt evt. lidt ekstra mel, så dejen slipper skålen.
    Hæv i 30 minutter.
    Tril 14-16 boller - efterhæv i 45 minutter.
    Pensel med 1 æg
    Bages i ca. 10 minutter i alm. ovn ved 225 grader.
    Når bollen er kølet af, skæres den over og der sprøjtes et par omgange på der nedre del af bollen.
    En stor klat nutella ilægges i midten af bollen og den øvre bolle lægges på som låg.
    Drysses med flormelis.
    Fastelavnsboller med nutella

Noter

Jeg har lavet den i en anden version også:
Fastelavnsbolle med kagecreme og flødeskum
Samme gærbolle som herover, men med med vaniljecreme, flødeskum, jordbærsyltetøj og choko-glasur.
Vaniljecremen består af halv kagecreme og halv flødeskum.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!