
Opskrift på fastelavnsboller med nutella
Vi elsker fastelavnsboller hjemme hos os. Her har jeg en syndig udgave med flødeskum og nutella.
Jeg har prøvet utallige udgaver, men jeg laver som regel fastelavnsboller med gærdej. Jeg har tidligere delt disse fastelavnsboller med vaniljecreme og marcipanskum samt fastelavnsboller med kagecreme og chokolade her på GastroFun.

Fastelavnsboller med nutella
Ingredienser
Gærdej
- 25 gram Gær
- 75 gram Smør
- 2.5 deciliter Mælk
- 2 tsk. Kardemomme
- 1 knivspids Salt
- 600 gram Mel
- 1 stk. Æg til penslingen
Fyld
- 350 gram Nutella et glas
- 0.5 liter Piskefløde pisket til en let flødeskum og i en sprøjtepose
- Flormelis
Sådan gør du
- Smelt smørret og tilsæt mælk. Når blandingen er lillefinger varmt, smuldres gæren ud heri. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og mel. Ælt godt igennem, gerne i en røremaskine. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, så dejen slipper skålen. Hæv i 30 minutter. Tril 14-16 boller - efterhæv i 45 minutter. Pensel med 1 æg Bages i ca. 10 minutter i alm. ovn ved 225 grader. Når bollen er kølet af, skæres den over og der sprøjtes et par omgange på der nedre del af bollen. En stor klat nutella ilægges i midten af bollen og den øvre bolle lægges på som låg. Drysses med flormelis.
Noter
