Hvad er falafel? Det er en vegetarisk frikadelle der stammer fra Palæstina. Vores udgave er en sundere opskrift, hvor de tilberedes i ovnen uden olie.

Ingredienser
- 800 gram Kikærter Udblødte (fra dåse)
- 1 bunch Bredbladet persille
- 2 clove Hvidløg
- 3 stk. Æg
- 2 tsk. Salt
- 1 bunch Koriander
- 1 tsk. Chili
- 4 tsk. Spidskommen
- 2 spsk. Rasp
- 2 spsk. Citronsaft
- 1 stk. Løg
Sådan gør du
- Start med at hakke løget i grove stykker og bland dem i en blender sammen med alle ingredienserne. Blend det til en fars og lad det hvile i 30 minutter. Form dem som frikadeller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. TIlbered det i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 20 minutter.
Server dem med haydari samt en af disse brødtyper: pitabrød, fladbrød, pandekager eller tortillas
Noter
Er du til flere sunde opskrifter, så se mere her hos Topsund.dk.
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.