Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Falafel i ovn

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

20. maj 2018

Opskrift på falafel i ovn

Hvad er falafel? Det er en vegetarisk frikadelle der stammer fra Palæstina. Vores udgave er en sundere opskrift, hvor de tilberedes i ovnen uden olie.


Antal: 4 Portioner

Falafel i ovn

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 800 gram Kikærter Udblødte (fra dåse)
  • 1 bunch Bredbladet persille
  • 2 clove Hvidløg
  • 3 stk. Æg
  • 2 tsk. Salt
  • 1 bunch Koriander
  • 1 tsk. Chili
  • 4 tsk. Spidskommen
  • 2 spsk. Rasp
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 1 stk. Løg

Sådan gør du

  • Start med at hakke løget i grove stykker og bland dem i en blender sammen med alle ingredienserne.
    Blend det til en fars og lad det hvile i 30 minutter.
    Form dem som frikadeller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
    TIlbered det i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 20 minutter.
    Falafel
    Server dem med haydari samt en af disse brødtyper: pitabrød, fladbrød, pandekager eller tortillas 

Noter

Er du til flere sunde opskrifter, så se mere her hos Topsund.dk.