Opskrift på falafel burger
Du kender sikkert falafler, som er små, sprøde “kikærtefrikadeller” fra mellemøsten. De serveres typisk i pitabrød, hvor de indgår i stedet for kød i selskab med forskellige slags grøntsager og dressinger.
Vi har her brugt “farsen” til at forme burgerbøffer og friteret dem i olie, til de er sprøde og lækre. Resultatet blev til en falafelburger med fyld af de lækre falafelbøffer samt bacon, ost og syltede rødløg.
Du kan naturligvis undlade baconen og få en ren vegetarisk variant – eller du kan erstatte bacon med sprødbagt grønkål – det er heller ikke dårligt!
Falafel Burger
Ingredienser
- 400 gram Kikærter tørrede
- 2 bundt Bredbladet persille
- 1 stk. Løg
- 3 fed Hvidløg
- 3 stk. Æg
- 2 tsk. Salt
- 1 tsk. Chilipulver
- 1 spsk. Spidskommen
- 2 spsk. Rasp
- 3 spsk. Citronsaft
- 1 spsk. Citronskal fintrevet - kan undlades
- 0.5 liter Olie til fritering
Sådan gør du
- Læg de tørrede kikærter i blød i rigeligt vand i minimum 8 timer og helst et døgn.
- Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt i en sigte. Lad dem afdryppe godt.
- Kom de udblødte kikærter samt de øvrige ingredienser i en blender eller foodprocessor.
- Blend alt godt sammen til en sammenhængende "fars".
- Form massen til burgerbøffer.
- Læg bøfferne på bagepapir på et plant underlag og sæt dem i fryseren i et par timer.
- Tag kikærtebøfferne ud af fryseren cirka 10 minutter før, de skal tilberedes.
- Frituresteg dem i cirka 5 minutter ved 180 grader.
- Læg de færdige burgerbøffer på fedtsugende papir.
Servering:
- Brug burgerbøfferne som fyld i en burger. Bag gerne dine burgerboller selv efter denne opskrift. Prøv f.eks. vores forslag til fyld:
- Hjemmelavet, tørsaltet bacon - se opskriften her.
- Hjemmelavede, syltede rødløg - se opskriften her.
- Hjemmelavet ketchup - prøv vores lækre og supernemme opskrift, som du finder lige her.
Noter
Se en teaser til vores video hvor vi laver burgerbollen her: I GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.