Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Elastisk, fleksibel karamelgelé

gastrofunlogoRedaktion
   
24. januar 2018
Lavet med Carrageenan

Opskrift på elastisk, fleksibel karamelgelé


Elastisk, fleksibel karamelgelé

Lavet med Carrageenan
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

  • 500 gram Vand
  • 150 gram Sukker
  • 50 gram Lys sirup
  • 20 gram Vand
  • 5 gram Special Ingredients Carrageenan Kappa
  • 3 gram Special Ingredients Carrageenan Iota

Sådan gør du

  • ​​​​​​Pisk de 500 g vand, Carrageenan Kappa og Carrageenan Iota sammen.
    Hæld sukker, lys sirup og de 20 g vand i en kasserolle og varm det langsomt op til 150 grader celsius.
    Tilsæt nu vand/carrageenan-blandingen lidt ad gangen.
    Pisk til karamellen er opløst.
    Varm det op til det simrer, og lad det simre i 2-3 min.
    Hæld væsken i en bøtte, så det kan sætte sig.
    Karamelgeléen kan bruges til mange forskellige ting.
    Den er fantastisk med chokolade, kaffe og olivenolie.

Noter

Speciel Ingredients Carrageenan Kappa
Special Ingredients Carrageenan Iota