Lavet med Carrageenan

Opskrift på elastisk, fleksibel karamelgelé

Elastisk, fleksibel karamelgelé
Lavet med Carrageenan
Ingredienser
- 500 gram Vand
- 150 gram Sukker
- 50 gram Lys sirup
- 20 gram Vand
- 5 gram Special Ingredients Carrageenan Kappa
- 3 gram Special Ingredients Carrageenan Iota
Sådan gør du
- Pisk de 500 g vand, Carrageenan Kappa og Carrageenan Iota sammen. Hæld sukker, lys sirup og de 20 g vand i en kasserolle og varm det langsomt op til 150 grader celsius. Tilsæt nu vand/carrageenan-blandingen lidt ad gangen. Pisk til karamellen er opløst. Varm det op til det simrer, og lad det simre i 2-3 min. Hæld væsken i en bøtte, så det kan sætte sig. Karamelgeléen kan bruges til mange forskellige ting. Den er fantastisk med chokolade, kaffe og olivenolie.
Noter
Speciel Ingredients Carrageenan Kappa
Special Ingredients Carrageenan Iota