Denne dyrekølle i ovn smøres ind i en lækker kryddersmør og tilberedes først ved høj varme og får lov til at hvile før den får endnu en tur i ovnen ved lavere varme.

Opskrift på dyrekølle
Denne dyrekølle i ovn smøres ind i en lækker kryddersmør og tilberedes først ved høj varme og får lov til at hvile før den får endnu en tur i ovnen ved lavere varme.
Vi har retten fra bogen: “Hey! Det er vildt“, skrevet af Julie Hey.

Antal: personer
Dyrekølle
Denne dyrekølle i ovn smøres ind i en lækker kryddersmør og tilberedes først ved høj varme og får lov til at hvile før den får endnu en tur i ovnen ved lavere varme.
Grej
- Stegetermometer (Ikke et krav)
Ingredienser
- 2 kilogram Dyrekølle På ben, fra råvildt
- 10 stk. Enebær Tørrede
- Rosmarin Efter smag
- Timian Efter smag
- 40 gram Smør
- 2-3 fed Hvidløg
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Puds dyrekøllen for hinder og sener.
- Knus enebærrene i en morter, og vend dem med hakket rosmarin/timian, smør, presset hvidløg, salt og peber.
- Smør dyrekøllen med kryddersmørret, og læg den på en rist over en bradepande.
- Steg dyrekøllen i ovnen i 15 minutter.
- Tag kødet ud af ovnen, og lad det trække utildækket i 10 minutter.
- Skru varmen ned på 175 grader.
- Sæt køllen tilbage i ovnen (evt. med et stegetermometer), og steg den i ca. 45-60 minutter, til en centrumstemperatur på ca. 62-65 grader.
- Lad dyrekøllen trække i 15 minutter, og skær den i tynde skiver.
- Server evt. med waldorfsalat (redaktion: f.eks. denne), Hasselbackkartofler (redaktion: f.eks. denne) og Ribsgelé.