ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Duebryst sous vide

Lindhardt og Ringhof

Forlaget Lindhardt og Ringhof

4. juni 2021
Sous vide tilberedt duebryst. En lækker måde at sikre dig et saftigt stykke kød uden at det bliver tørt.

Opskrift på duebryst sous vide

Sous vide tilberedt duebryst. En lækker måde at sikre dig et saftigt stykke kød uden at det bliver tørt.

Vi har opskriften fra bogen: “Sous vide håndbogen“, hvor forfatteren skriver følgende om opskriften:

“Et duebryst er et lille stykke kød på 50-60 g. Det har en kraftig vildtsmag og mætter godt. Det er velegnet til sous vide-tilberedning, hvor man kan tilberede det sarte stykke forsigtigt og jævnt. Det skal næsten ikke have nogen ekstra mørning, for så bliver det tørt.”


Antal: 1 person

Duebryst sous vide

Sous vide tilberedt duebryst. En lækker måde at sikre dig et saftigt stykke kød uden at det bliver tørt.
Forfatter: Lindhardt og Ringhof
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

  • 120 gram Duebryst 10 % fedt

Sådan gør du

Duebryst sous vide

  • Pas på, at alle evt. hagl er væk!
  • Fjern evt. skindet, da det ikke bliver sprødt ved bruning.
  • Man kan også fjerne den smalle inderfilet på undersiden (gjort her), da den ofte vil trække sig fri af brystet ved bruning.
  • Krydr kødet med salt og peber og vakuumpak det.
  • Tilbered kødet ved 56 grader i 45 minutter. Opvarmningstiden for et 2 cm højt bryst er 30 minutter og mørningstiden er 15 minutter.
  • Tag kødet ud af posen og tør det godt af.

Bruning af duebryst

  • Pande: Høj varme 60 + 30 sekunder
    Grill: Høj varme 30 + 20 sekunder.

Resultatet

  • Mørk rød-rosa farve. Mørt, blødt og meget saftigt.
    Skindet er sejt.
    Kraftig smag af vildt/due.

Noter

Sous vide duebryst smager godt med:

• med svampe, gulerødder og pastinak med flødesauce
• med kartoffelmos med brombær, ribs og balsamico
• med spidskål, kirsebær og vildtsauce
• med svampe og risotto
• med Pommes Anna, gulerødder og rødvinssauce
• med kartofler, æbler og tranebær med rødvinssauce