Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Dryaged okseculotte sous vide

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

7. juni 2018
Denne okseculottesteg er dryaged/tørmodnet i 35 dage i eget modningsskab, for derefter at blive afpudset og tilberedt sous vide.

Opskrift på dryaged okseculotte sous vide

Denne okseculottesteg er dryaged/tørmodnet i 35 dage i eget modningsskab, for derefter at blive afpudset og tilberedt sous vide.


Servings: 4 personer

Dryaged okseculotte sous vide

Denne okseculottesteg er dryaged/tørmodnet i 35 dage i eget modningsskab, for derefter at blive afpudset og tilberedt sous vide.
Author: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 3 timer 30 minutter

Ingredients

  • 1 stk. Okseculotte
  • Krydderier Salt og peber

Instructions

  • Projektet her krævede lidt tålmodighed. Det ferske kød så sådan ud:
    Okseculotte
    Kødet blev tørmodnet/dryaged i 35 dage i et modningsskab
    Okseculotte
    Kødet blev trimmet/afpudset:
    Okseculotte
    For derefter at blive krydret med salt og peber og vakuumpakket:
    Okseculotte
    Kødet blev tilberedt 3,5 timer ved 55 grader i sous vide/vandbad.
    Derefter blev det duppet tørt og brændt med en gasbrænder.
    Okseculotte
    Kødet blev udskåret (se f.eks. denne guide), hvor man først skærer fra den spidse ende og når man når halvvejs, så vender man stegen 90 grader og skærer på langs.
    Okseculotte
    Vi serverede kødet med kogte kartofler, whiskey sovs og syltede rødløg.
    Se hele kødet modningsproces i videoen herunder: