Denne okseculottesteg er dryaged/tørmodnet i 35 dage i eget modningsskab, for derefter at blive afpudset og tilberedt sous vide.

Opskrift på dryaged okseculotte sous vide
Denne okseculottesteg er dryaged/tørmodnet i 35 dage i eget modningsskab, for derefter at blive afpudset og tilberedt sous vide.

Servings: personer
Dryaged okseculotte sous vide
Denne okseculottesteg er dryaged/tørmodnet i 35 dage i eget modningsskab, for derefter at blive afpudset og tilberedt sous vide.
Ingredients
- 1 stk. Okseculotte
- Krydderier Salt og peber
Instructions
- Projektet her krævede lidt tålmodighed. Det ferske kød så sådan ud:
Kødet blev tørmodnet/dryaged i 35 dage i et modningsskab.
Kødet blev trimmet/afpudset:
For derefter at blive krydret med salt og peber og vakuumpakket:
Kødet blev tilberedt 3,5 timer ved 55 grader i sous vide/vandbad. Derefter blev det duppet tørt og brændt med en gasbrænder.
Kødet blev udskåret (se f.eks. denne guide), hvor man først skærer fra den spidse ende og når man når halvvejs, så vender man stegen 90 grader og skærer på langs.
Vi serverede kødet med kogte kartofler, whiskey sovs og syltede rødløg. Se hele kødet modningsproces i videoen herunder: