x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Donuts

MickiCheng | 4. august 2020

SE LIGE HER!! ??

Jeg er gået donut-amok og jeg synes selv, at de her donuts er megapæne, lækre, indbydende, perfekt runde og liiiiidt for meget! ?? Men det gør dem ikke mindre lækre!! Mums!! ??

Hvem skal lave donuts til dig?! ??

Donuts

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Hygge, Kage, Sødt, usa
Forb. tid: 3 timer
Tilb. tid: 3 minutter
Antal: 12 stk.
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

Donuts

  • 450 gram Mel cirka
  • package Tørgær 11-12 gram
  • 50 gram Sukker
  • 1 stk. Æg
  • 1.5 deciliter Mælk lunt
  • 0.5 deciliter Vand lunken
  • 35 gram Smeltet smør
  • 1 spsk. Olie
  • 0.5 tsk. Salt
  • 1 tsk. Vaniljeekstrakt flydende

Pynt

  • 150 gram Mørk chokolade
  • 1 deciliter Fløde
  • 75 gram Hvid chokolade op til 100 gram
  • 75 gram Ruby chokolade op til 100 gram
  • krymmel
  • Slik

Sådan gør du

Donuts

  • Bland tørgær med vand og lad stå et par minutter til det bobler.
    Tilsæt resten af ingredienserne, men kun halvdelen af melet.
    Kør på røremaskine og skrab evt. kanterne.
    Tilsæt det resterende mel lidt efter lidt.
    Ælt i få minutter.
    Lad dejen hvile tildækket i 2 timer så det hæver til dobbelt størrelse.
    Kom dejen på et meldrysset bord, slå den ned og rul den ud til 1 cm tykkelse.
    Lad dejen hvile et par minutter inden du udstikker donuts, så den lige kan trække sig sammen. Så får du de mest runde donuts.
    Kom donuts på bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 30-40 minutter.
    Varm olien op til 175 grader og steg donuts'ne i 2-3 minutter ialt.
    Vend dem kun én gang.
    Lad dem dryppe og køle af inden du kommer pynt på.
     

Pynt

  • Bland fløde og mørk chokolade sammen og smelt det i mikroovn.
    Smelt hvid chokolade og ruby chokolade i hver sin skål.
    Dyp donuts'ne i chokolade og pynt med krymmel og slik!
    Rigtig god fornøjelse med det ?? 

Noter

PS: tjek how-to-video i højdepunkter på Instagram på rullemetode, udstikning, kogning m.m.

Hvor stammer donuts fra?

Donuts er især kendt fra USA, men selve opskriften stammer fra Østeuropa, hvor folk der udvandrede til USA - i det sene 1800-tal - medbragte den.

Er donuts og munkeringe det samme?

Ja, de to ting er det samme, og munkeringe er bare det danske ord for donuts. Man mener, at ordet henviser til munkenes karakteristiske hårpragt.

Hvorfor har donuts hul i midten?

Man mener at traditionen med at lave i hul i midten stammer fra, at dejen ellers ikke bliver helt gennemstegt, men at man i stedet for vil have ustegt dej i midten.

Hvor varm skal olien være når man laver donuts?

Det er bedst at olien er ca. 180 grader varm. Hvis den er for kold suger dejen en masse fedt, hvilket kan ødelægge smagsoplevelse. Hvis den omvendt er for varm, risikerer man at donut'en bliver hård udenpå, men stadig har ustegt dej indeni.

Hvilken olie er bedst når man skal friturestege?

Det er bedst at bruge smagsneutral olie, og her er vindruekerneolie at foretrække. Man kan også bruge raps- eller solsikkeolie.

Hvor længe kan donuts holde sig?

Donuts kan typisk holder sig i 1-2 dage i lufttæt emballage ved stuetemperatur, men hvis man bruger fløde i sin opskrift, skal de opbevares i køleskabet.

Kan man fryse donuts?

Man kan godt fryse donuts ned, men det anbefales, at man ikke fryser dem ned med glasur på. Her er det bedre at tø dem op, og så ligge glasur og pynt på dem.

Om forfatteren


Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

Følg mig på Instagram her.