Opskrift på djævleæg
Deviled eggs – djævleæg. Det lyder voldsomt, men kombinationen af æg og den stærke sauce passer godt sammen fordi æggene er meget milde og blommen kan spille sammen med chilien så den ikke bliver for fremtrædende.
I min verden er det én af de gode amerikanske retter og de passer perfekt til en frokost eller på påskebordet.
Vi laver dem ofte til hele familien og med forskellige mængder chili. De stærkeste har en streg chilisauce på tværs – dem rører børne ikke 🙂

Djævleæg
Ingredients
- 12 stk. Æg
- 4 spsk. Mayonnaise
- 2 tsk. Sennep
- 1 tsk. Salt
- 0.5 tsk. Paprika
- Chili sauce F.eks. Sriracha sauce
- Paprika Til pynt
Instructions
- Kog æggene i 10 minutter, så de som minimum er smilende. De fleste foretrækker dem hårdkogte - det tager cirka 12 minutter. Når de er færdige lægges de i koldt vand, så de ikke koger videre. Pil æggene og del dem på langs. Tag forsigtigt blommerne ud og læg dem i en skål. Mos dem (f.eks. med en gaffel) sammen med mayo, sennep, salt, paprika og chili sauce (prøv dig frem med mængden). Smag til og tilføj evt. mere salt eller hvid peber/cayennepeber. Nu skal æggeblommeblandingen bare tilbage i æggene og drysses med lidt paprika. Det kan gøres med en ske eller kom det i en sprøjtepose, så bliver det pænere. Serveres få et fad og kan fint spises med fingrene. Lad evt. chilisaucen stå ved siden af til dem der kan lide det stærkt!