x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Dessert pandekager

Anette Søstrøm Asmussen | 15. august 2018

Pandekager går man aldrig galt i byen med, og slet ikke hvis man, som her, bruger en opskrift på tynde, sprøde dessertpandekager. 


Redaktion: Se vores lækre pandekager uden sukker her.

Dessert pandekager

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bagning, Børnemad, Dessert, Kage, Pandekager
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 15 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 0.5 stk. Vaniljestang kornene heraf
  • 65 gram Sukker
  • 100 gram Hvedemel
  • 3 stk. Æg størrelse L
  • 65 gram Smør
  • 2.5 deciliter Mælk

Sådan gør du

  • Start med at skære vanillestangen over på langs og skrabe kornene ud med en lille kniv. Hæld lidt af sukkeret op på skærebrættet og brug kniven til at "mose" vanillekorn og sukker sammen. Bland resten af sukkeret i. 
    Bland dit hjemmelavede vanillesukker med mel i en skål og tilsæt æggene. Pisk det hele godt sammen, til massen er uden klumper. 
    Opvarm en stegepande (cirka 28 centimeter i diameter) og smelt alt smørret. 
    Pisk det smeltede smør i dejen lidt efter lidt. Pisk til sidst mælken i.
    Kom en passende mængde dej på panden. Vip panden rundt, så dejen fordeler sig i et tyndt lag.
    Steg pandekagerne ved ret høj varme på begge sider. De skal være lysebrune og fine.
    Server pandekagerne med is, sukker eller syltetøj.
    Dessert pandekager

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.