Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Dessert Pandekager med Karamelsauce

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

12. marts 2018
Serveret med jordbær, mandler, karamelsauce, mynte og flødeskum

Opskrift på dessert pandekager med karamelsauce

Pandekager forbinder vi oftest med brunch og til eftermiddagskaffen.

Vi elsker pandekager og her er det som en lækker dessert til dig og dine kære.

Redaktion: Se vores lækre pandekager uden sukker her.


Antal: 4 Portioner

Dessert Pandekager med Karamelsauce

Serveret med jordbær, mandler, karamelsauce, mynte og flødeskum
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 275 gram Hvedemel
  • 5 deciliter Mælk
  • 1 pinch Salt
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 2 spsk. Sukker
  • 2 stk. Æg
  • 50 gram Smør (Til stegning)
  • 1 deciliter Karamelsauce
  • 8 stk. Jordbær
  • 5 deciliter Fløde
  • 10 gram Mandler Usaltet
  • Flormelis Til at drysse hen over retten
  • Mynte 2 blade på hver portion er nok

Sådan gør du

  • Pandekager

    Pisk mel, sukker, vanilje, salt og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt mælken lidt af gangen og pisk til der ikke er flere klumper.
    Pisk æggeblommerne i pandekagedejen.
    I en anden skål piskes æggehviderne stive.
    Når æggehviderne er pisket stive, vendes de forsigtigt ned i pandekagedejen med en dejskaber.
    Smelt smørren på den pande, som pandekagerne skal steges på. Når smørren er smeltes hældes smørren over i en anden beholder til senere brug mellem stegningen.
    På en normal pande, kan de være 3 pandekager af gangen. Brug evt. et decilitermål til at hælde dejen op med. Der skal bruges ca. 1/2 dl. pr. pandekage.
    Lad pandekagerne stege med middel varme i 2 minutter på hver side.
    Mellem hver portion pandekager, hældes der en smule smør på panden, så pandekagerne ikke brænder sig fast.
    Amerikanske pandekager

    Flødeskum

    Vi ønsker at flødeskummen skal være let og luftig, så vi ryster den i stedet for at piske den.
    Hæld 0,5 liter fløde i en lille bøtte sammen med en knivspids vanilljesukker. 
    Søt låget på bøtten og ryst den i 60 sekunder (du kan evt. putte en mønt eller en tylspids ind i bøtten, så behøver du ikke at ryste så hårdt).
     

    Garniture

    Skyl myntebladene og del så 2 blade hænger sammen.
    Vask jordbærrene godt og skær dem i mindre stykker.
    Læg mandlerne i kogende vand i få sekunder og smut dem, så skindet kommer af.
    Del dem i to på langs og steg dem i kort tid i lidt smør, så de får en smule farve.

     

    Servering

    Vi stabler 5 pandekager ovenpå hinanden og hælder karamelsauce hen over. Jordbærrene, mandlerne og myntebladene lægges oven på.
    Retten drysses med flormelis (igennem en lille sigte) og flødeskummen serveres i en lille skål ved siden af.

Noter

Hvis retten er for sød, så udskift flødeskummen med creme fraiche.