Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Den nemme chokoladecreme

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

1. juli 2018

Opskrift på den nemme chokoladecreme

Denne opskrift er på en nem chokoladecreme, der passer super godt sammen med f.eks. vandbakkelse, eclairs eller en lagkage.


Den nemme chokoladecreme

Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 0.5 liter Sødmælk
  • 200 gram Mørk chokolade
  • 1 stk. Kagecreme Brev. Jeg brugte Dr. Oetker.
  • 10 gram Vaniljesukker
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 1 pinch Salt
  • 0.25 liter Piskefløde Kan undlades

Sådan gør du

  • Hæld ¼ l mælk i en kasserolle og varm det op.
    Bræk chokoladen i stykker og tilsæt den.
    Rør rundt til chokoladen er smeltet og stil chokolademælken til side.
    Hæld brevet i en skål og tilsæt vanilje, cayennepeber og salt.
    Tilsæt ¼ l mælk og pisk det sammen.
    Tilsæt nu chokolademælken imens du pisker.
    Stil cremen i køleskabet i 30-60 min. 
    Pisk fløden til et let skum og rør den sammen med cremen. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele – prøv dig frem!