Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Dejlige vafler

Anne MetteAnne Mette Autzen

Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

23. marts 2020
Klassiske vafler! Knasende sprøde og lækre. Perfekte til brunchen eller weekendens morgenbord. En sikkert hit for både store og små!

Opskrift på dejlige vafler

Er der noget mere hyggeligt end at starte dagen med dejligt sprøde vafler? Jeg tror det ikke. Det er nemt at variere vaflerne fra gang til gang ved at bruge forskellige toppings, men du kan også forsøge dig med at komme andre krydderier i dejen – for eksempel kanel!

Dejlige vafler opskrift


Antal: 10 vafler

Dejlige vafler

Klassiske vafler! Knasende sprøde og lækre. Perfekte til brunchen eller weekendens morgenbord. En sikkert hit for både store og små!
Forfatter: Anne Mette Autzen
Ret: Bagning

Ingredienser

  • 125 gram Smør
  • 225 gram Hvedemel
  • 200 gram Mælk
  • 1 spsk. Sukker
  • 250 gram Vand
  • 1 stk. Æg
  • 2 tsk. Bagepulver
  • Salt
  • 0.25 tsk. Vaniljepulver
  • 0.5 Citron saften herfra
  • Olie smagsneutral, til at smøre vaffeljernet
  • Flormelis til at drysse udover

Sådan gør du

  • Smelt smørret.
  • Hæld alle ingredienser i en skål og pisk det sammen med en håndmikser.
  • Smør vaffeljernet med olien og tænd for jernet, så det bliver rigtig godt varmt.
  • Hæld herefter vaffeldejen på vaffeljernet og bag dem én efter én. De færdige vafler lægger du på en bagerist i mellemtiden, så de ikke ligger og bliver bløde. Derfor er det også vigtigt, at du ikke lægger vaflerne ovenpå hinanden, da det også gør dem bløde.
  • Top dine færdige vafler af med toppings efter eget valg og servér! Jeg dryssede mine vafler med lidt flormelis.