x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Crostini med grønkål

METTE | 17. juli 2018

Italienske crostini er en fantastisk appetizer, snack, forret eller som en del af en længere serie af lækre italienske retter. Denne udgave er med chili, ansjoser og grønkål.


Crostini med grønkål

No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Forret
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Mette

Ingredienser

  • 300 gram Grønkål Frisk
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 stk. Chili Rød
  • 6 stk. Ansjosfileter
  • 1 deciliter Hvidvin
  • Olivenolie
  • Krydderier Salt, peber, citronsaft og balsamicoeddike
  • Brød Gerne italiensk brød. Lyst brød, flutes eller lignende kan sagtens bruges

Sådan gør du

  • Pil hvidløget og finhak det sammen med chili og ansjosfileterne.
    Steg det i en tykbundet sauterpande ved middelhøj varme i rigeligt olivenolie indtil det tager en smule farve.
    Hak kålet fint og tilsæt det. Lad det stege i 8 minutter under jævnlig omrøring.
    Tilsæt hvidvin og lad det koge videre i et par minutter. 
    Crostini
    Smag til med salt, peber, citronsaft og eddike.
    Hæld lidt olivenolie i en lille tallerken.
    Skær dit brød i tynde skiver og dyp hver enkelt skive i olien.
    Rist brødet i et par minutter (enten ved 170 grader i almindelig ovn eller på brødristeren).
    Kom en spiseskefuld kål på hver crostini og server straks.
    Crostini
    Du kan evt. rive lidt parmesan på toppen, det smager dejligt.

Om forfatteren


Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?

Efter at have set et afsnit af Spise med Price i Italien blev jeg inspireret til at lave denne ret.