Opskrift på crostini med grønkål
Italienske crostini er en fantastisk appetizer, snack, forret eller som en del af en længere serie af lækre italienske retter. Denne udgave er med chili, ansjoser og grønkål.

Antal: Portioner
Crostini med grønkål
Ingredienser
- 300 gram Grønkål Frisk
- 1 fed Hvidløg
- 1 stk. Chili Rød
- 6 stk. Ansjosfileter
- 1 deciliter Hvidvin
- Olivenolie
- Krydderier Salt, peber, citronsaft og balsamicoeddike
- Brød Gerne italiensk brød. Lyst brød, flutes eller lignende kan sagtens bruges
Sådan gør du
- Pil hvidløget og finhak det sammen med chili og ansjosfileterne. Steg det i en tykbundet sauterpande ved middelhøj varme i rigeligt olivenolie indtil det tager en smule farve. Hak kålet fint og tilsæt det. Lad det stege i 8 minutter under jævnlig omrøring. Tilsæt hvidvin og lad det koge videre i et par minutter.
Smag til med salt, peber, citronsaft og eddike. Hæld lidt olivenolie i en lille tallerken. Skær dit brød i tynde skiver og dyp hver enkelt skive i olien. Rist brødet i et par minutter (enten ved 170 grader i almindelig ovn eller på brødristeren). Kom en spiseskefuld kål på hver crostini og server straks.
Du kan evt. rive lidt parmesan på toppen, det smager dejligt.