Italienske crostini er en fantastisk aperitif, snack, forret eller som en del af en længere serie af lækre italienske retter.
Denne udgave er med en bønnedip.

Ingredienser
- 1 can Bønner Hvide
- 1 stk. Rosmarin Frisk. 1 kvist
- 1 stk. Løg
- 1 clove Hvidløg
- 0.5 bunch Bredbladet persille Frisk
- 0.5 deciliter Olivenolie
- 2 spsk. Kapers
- Krydderier Salt, peber, chilipulver, citronsaft og eddike efter smag
- Brød Gerne italiensk brød. Lyst brød, flutes eller lignende kan sagtens bruges
Sådan gør du
- Vi brugte lima bønner fra dåse til denne opskrift. I bund og grund kan du bruge hvilken som helst hvid bønne. Hvis du bruger friske bønner, så skal de udblødes i koldt vand natten over. Da vi brugte dåsebønner, kunne de bruges med det samme. Skær løg og hvidløg i små stykker og kog dem i cirka 15 minutter sammen med en rosmarinkvist. Kasser rosmarinen og kom løg og hvidløg i en blender.
Tilsæt bønner og persille samt en 1-2 spsk. af kogevandet. Blend massen og tilsæt lidt olivenolie indtil du har en fin og glat konsistens. Hæld pureen i en flad og bred skål og sæt den i fryseren i 5-7 minutter, så den når at køle lidt af. Hak dine kapers og tilsæt dem til puréen, der skal smages til med salt, peber, chilipulver, eddike og citronsaft. Hæld lidt olivenolie i en lille tallerken. Skær dit brød i tynde skiver og dyp hver enkelt skive i olien. Rist brødet i et par minutter (enten ved 170 grader i almindelig ovn eller på brødristeren). Smør brødet med puréen og pynt med persille.
Om forfatteren
Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?
Efter at have set et afsnit af Spise med Price i Italien blev jeg inspireret til at lave denne ret.