x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Crostini med bønnedip

METTE | 17. juli 2018

Italienske crostini er en fantastisk aperitif, snack, forret eller som en del af en længere serie af lækre italienske retter.

Denne udgave er med en bønnedip.


Crostini med bønnedip

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Mette

Ingredienser

  • 1 can Bønner Hvide
  • 1 stk. Rosmarin Frisk. 1 kvist
  • 1 stk. Løg
  • 1 clove Hvidløg
  • 0.5 bunch Bredbladet persille Frisk
  • 0.5 deciliter Olivenolie
  • 2 spsk. Kapers
  • Krydderier Salt, peber, chilipulver, citronsaft og eddike efter smag
  • Brød Gerne italiensk brød. Lyst brød, flutes eller lignende kan sagtens bruges

Sådan gør du

  • Vi brugte lima bønner fra dåse til denne opskrift. I bund og grund kan du bruge hvilken som helst hvid bønne.
    Hvis du bruger friske bønner, så skal de udblødes i koldt vand natten over. Da vi brugte dåsebønner, kunne de bruges med det samme.
    Skær løg og hvidløg i små stykker og kog dem i cirka 15 minutter sammen med en rosmarinkvist.
    Kasser rosmarinen og kom løg og hvidløg i en blender. 
    Tilsæt bønner og persille samt en 1-2 spsk. af kogevandet.
    Blend massen og tilsæt lidt olivenolie indtil du har en fin og glat konsistens.
    Hæld pureen i en flad og bred skål og sæt den i fryseren i 5-7 minutter, så den når at køle lidt af.
    Hak dine kapers og tilsæt dem til puréen, der skal smages til med salt, peber, chilipulver, eddike og citronsaft.
     
    Hæld lidt olivenolie i en lille tallerken.
    Skær dit brød i tynde skiver og dyp hver enkelt skive i olien.
    Rist brødet i et par minutter (enten ved 170 grader i almindelig ovn eller på brødristeren).
    Smør brødet med puréen og pynt med persille.
    Crostini

Om forfatteren


Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?

Efter at have set et afsnit af Spise med Price i Italien blev jeg inspireret til at lave denne ret.